Hodlerii domina piata: peste 11 milioane de BTC sunt in acelasi wallet din 2018

4 decembrie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

In ciuda cresterii incredibile pe care BTC a cunoscut-o in ultimul an – de peste 80% – aproape doua treimi din suma totala de Bitcoin aflata in circulatie nu au plecat din wallet de peste un an, subliniind faptul ca hodlerii reprezinta o buna parte din investitori. Aceasta a fost concluzia analistului cunoscut ca Rhythm, care a facut cunoscute aceste statistici despre Bitcoin in cursul acestei saptamani. Desi pe internet exista informatii reduse despre identitatea sursei, Rhythm este considerat un specialist in ceea ce priveste piata crypto.

Potrivit acestuia, din cele aproximativ 18,08 milioane BTC minate, 64 de procente (aproximativ 11,58 milioane) au ramas in acelasi portofel din anul 2018. Statisticile sunt cu atat mai impresionante cu cat, in acea perioada, cursul per unitate a crescut de la 3.100 dolari in decembrie al anului trecut pana la maxime de 13.800 dolari, doar sase luni mai tarziu, in 2019.

Ulterior, piata a scazut semnificativ, cu 52% de la aceste maxima, pentru a atinge valori de aproximativ 6.500 de dolari la sfarsitul lunii noiembrie. Conform datelor, cantitatea de BTC latenta ca procent din oferta totala a crescut brusc in ultimii ani. Tendinta a ramas aceeasi atat pe desfasurarea bear market-ului, precum si in timpul bear market-ului, ceea ce demonstreaza dorinta investitorilor de a economisi, mai degraba decat de a cheltui, indiferent de profitabilitate. “Hodlerii de ultima solutie sunt nebuni”, a concluzionat Rhythm.

Persoanele care detin Bitcoin par sa prezinte o preferinta pentru economisirea cryptomonedelor, tratand BTC mai degraba ca investitie si mai putin ca metoda de plata. Totusi, un sondaj FMI realizat in luna aprilie arata faptul ca Bitcoin si alte cryptomonede vor fi cea mai utilizata metoda de plata in decurs de 5 ani. Potrivit sondajului, cryptomonedele vor reprezenta cel mai popular mijloc de plata pentru masa de pranz pana in anul 2.024, 56% dintre respondenti alegand cryptomonedele ca raspuns la intrebarea adresata pe contul de Twitter al FMI.

Sursa: https://warriortradingnews.com/2019/12/03/btc-hodler-activity-shows-confidence-rhythm-says-60-of-all-btc-dormant-since-2018/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV