Google Trends: Cautarile pentru BTC, peste Post Malone, Taylor Swift si Ariana Grande

12 noiembrie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cautarile pe Google pentru cuvantul cheie Bitcoin sunt iar in crestere, in ciuda scaderii cursului cryptomonedei. Cea mai populara cryptomoneda din lume ocupa un loc fruntas in Google Trends, alaturi de cautari pentru artisti precum Post Malone, Taylor Swift si Ariana Grande. Acest eveniment marcheaza nu numai un interes crescut pentru BTC, ci si continuarea patrunderii cryptomonedelor in cultura mainstream.

In luna aprilie a acestui an, cautarile Google pentru Bitcoin s-au triplat, pe parcursul cresterii pietei crypto. Potrivit datelor Google Trends de la momentul respectiv, cautarile dupa cuvantul Bitcoin au crescut de la 30 la 100 in noaptea de 2 aprilie. La acel moment, BTC rupea rezistenta si ajungea la valoarea de 4.500 de dolari pentru prima data in acest an, inregistrand o rata de crestere de peste 15% peste noapte.

Daca la inceputul lui aprilie numarul cautarilor crestea pe fondul cresterii pietei crypto, acum datele Google Trends sunt mai degraba o dovada a faptului ca BTC patrunde in mentalul colectiv, fiind folosit mai des ca metoda de plata in viata de zi cu zi. Astfel, cryptomoneda rege acumuleaza in prezent mai multe cautari decat artistii de top. Potivit datelor, Bitcoin a inregistrat o tendință ridicata in raport cu mai multi cantareti, cu un indice curent de 45, comparativ cu 17 pentru Ariana Grande si 15 pentru Post Malone si Taylor Swift.

Performanta este cu atat mai mare cu cat cei trei artisti nu duc lipsa de atentie din partea fanilor si a mass media: Post Malone este in topuri cu cel de-al treilea album, Hollywood’s Bleeding, Taylor Swift a acumulat peste 1,7 milioane de vizualizari pentru un mini concert incarcat in contul sau de YouTube acum 2 saptamani, iar Ariana Grande a primit cele mai multe nominalizari la premiile MTV EMA din acest an.

Pe parcursul anului, BTC a inregistrat o crestere semnificativa, iar trendul pozitiv a impins cea mai mare cryptomoneda si mai mult in lumina reflectoarelor, unde din ce in ce mai multi indivizi urmaresc evolutia pietei crypto. La momentul publicarii articolului, Bitcoin se tranzactioneaza in jurul valorii de 8.730 dolari, conform datelor CoinMarketCap.

Sursa: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/drph5q/bitcoin_searches_top_google_12_month_chart/

Bitcoin Is Going Mainstream

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *