Banca Centrala din Canada arata ca BTC este un megatrend

11 noiembrie 2019 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Banca Centrala din Canada a publicat un studiu conform caruia Bitcoin este un megatrend in tara. Raportul face parte din planul bancii de a examina riscurile pe care le poate avea cryptomoneda in sistemul financiar. Inceput in 2016 si terminat recent, sondajul „Bitcoin Omnibus: Constientizare si Utilizare”, arata un nivel semnificativ de interes pentru moneda digitala in tara, prezentand o crestere constanta a nivelului de constientizare a Bitcoin-ului in ceea ce priveste corespondentii in cursul celor 3 ani de studiu.

Dintre cei 1.987 de respondenti chestionati in 2018, 89% dintre ei au cunostinte despre cryptomoneda. Cifra depaseste cele 62 de procente inregistrate in 2016 si respectiv 83 in 2017. Studiul a investigat, de asemenea, compozitia demografica a detinatorilor de BTC in Canada, in functie de varsta si sex. Cei mai interesati de tehnologia digitala se arata milenialii.

Detaliile din sondaj arata ca cei mai multi detinatori de Bitcoin, care au facut ca aceasta cryptomoneda sa fie un megatrend, sunt barbati educati, care au terminat cel putin o facultate, cu varste cuprinse intre 18 si 34 ani, cu un venit anual de aproximativ 70.000 de dolari. Ceea ce este interesant la acest studiu desfasurat pe parcul celor trei ani este ca, daca in 2016, respondentii vedeau Bitcoin ca o alternativa de plata, in prezent el este vazut ca investitie. Femeile si copiii sunt, de asemenea, in topul celor care stiu despre cryptomoneda, ceea ce face ca intelegerea fenomenului Bitcoin in Canada sa fie destul de ridicat.

In 2016, 45% dintre utilizatori foloseau BTC ca metoda de plata in cumparaturile online, in timp ce doar 6% il vedeau ca investitie. In comparatie, anul 2018 a aratat o crestere a interesului pentru Bitcoin ca plasare de capital, 40% dintre respondenti il vad un depozit de valoare si 19% metoda de plata.

Detinatorii de BTC sunt in proportie de 5%, fata de 2% cat prezenta sondajul in 2016. De asemenea, se arata ca 3% dintre canadieni au fost proprietari de Bitcoin. Cei care detin in prezent cryptomoneda au fost intrebati de cantitatea pe care o detin. Majoritatea, o proportie de 87%, au spus ca au mai putin de un BTC, in timp ce 9% au declarat ca au intre unul si 10, restul avand peste 10.

Sursa: https://blockonomi.com/central-bank-survey-bitcoin-canada/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *