Bill Pulte doneaza BTC pentru a demonstra utilitatea sistemelor peer-to-peer

8 noiembrie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

In primavara anului trecut, fondatorul unei organizatii anonime a facut donatii de peste 5000 Bitcoin catre diferite asociatii de caritate, suma care a fost convertita ulterior in peste 50 de milioane de dolari. In aceeasi perioada, Ripple, startup-ul din San Francisco, a donat XRP in valoare de 29 milioane de dolari catre scolile publice din Statele Unite, fiind indeplinite peste 35.000 de cereri de finantare din partea a peste 28.000 de cadre didactice. In luna aprilie a acestui an, atunci cand distrugerea Notre Dame de Paris a devastat miliarde de oameni din intreaga lume, comunitatea crypto se implica in reconstructia catedralei de 900 ani. Acum o noua dovada ca cryptomonedele si caritatea merg mana in mana vine din partea milionarului Bill Pulte.

Directorul executiv al Pulte Capital si nepotul regretatului miliardar William John Pulte, care a fost fondatorul si presedintele PulteGroup, una dintre cele mai mari firme de dezvoltare imobiliara din SUA, spune ca sistemele peer-to-peer sunt viitorul. Pentru a-si arata sprijinul, acesta doneaza in mod constant Bitcoin.

Bill Pulte si-a inceput campania de filantropie in iulie, oferind numerar persoanelor din parcari si masini gratuite strainilor. Destinatarii donatiilor includ veterani de razboi raniti, bolnavi de cancer, o familie saraca care traieste intr-o masina, dar si profesori care nu au bani pentru a cumpara rechizite pentru studentii lor. El a postat videoclipurile pe Twitter si a urmarit cum numarul fanilor sai a crescut de la cateva zeci de mii la aproape un milion in doar cinci luni.

Acum milionarul doneaza BTC si alege persoanele pe care le ajuta pe Twitter, declarand ca procedeaza astfel (oferind bani prin intermediul retelelor de socializare) pentru a le arata oamenilor cat de usor este sa donezi direct persoanelor nevoiase. Filantropul a declarat ca doreste ca si alte persoane sa se implice in aceasta miscare, nominalizand-o pe Kylie Jenner. Pulte este aproape de obiectivul sau de a ajunge la un milion de followers pe Twitter si a confirmat ca atingerea acestui prag va aduce o donatie de 1 milion de dolari.

Sursa: https://coingape.com/philanthropist-millionaires-website-crashes-as-demand-for-bitcoin-btc-giveaways-spikes/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *