BTC inregistreaza castiguri mai mari decat aurul

7 noiembrie 2019 aur, bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Bitcoin, cea mai mare cryptomoneda din lume dupa valoarea din piata, a inregistrat castiguri mai mari decat aurul in luna octombrie, depasindu-l pentru prima data din iunie. Potrivit datelor oferite de site-ul CoinDesk, cyptomoneda a obtinut un castig de 10,26 %, in timp ce aurul de 2,74 %.

Bitcoin a obtinut valori ridicate pe o perioada de cinci luni consecutive, din februarie pana in iunie, fiind cea mai lunga serie de rezultate promitatoare din august 2017 pana in prezent. Intre timp, aurul a inregistrat pierderi in februarie, martie si aprilie. Cu toate ca a avut castiguri intre 1,7 si 7,9% in lunile mai si iunie, acestea au fost mai mici decat cele avute de Bitcoin in aceleasi luni, 62%, respectiv 25,89%.

Cel de-al treilea trimestru al acestui an a schimbat situatia in favoarea aurului, avand rezultate mai bune decat Bitcoin, insa ambele au avut incasari slabe. Conform analistilor CoinDesk, cryptomoneda a scazut cu 13,5% pana in luna septembrie, in timp ce metalul cu 3,17.

Luna octombrie a venit in schimb cu castiguri pozitive atat pentru aur, cat si pentru BTC, iar luna noiembrie are potentialul de a mentine aceeasi linie. Pe frontul disputei dintre SUA si China, ar putea sa scada cererea pentru metalul pretios. De asemenea, in ultimii sase ani, luna noiembrie a fost una favorabila cresterii activelor acestei cryptomonede. In trecut, reducerea masiva a recompensei de cryptomoneda a generat o crestere ridicata a cerereii, lucru ce se intampla pentru a treia oara in piata in luna mai 2020.

Halvingul  presupune ca recompensele miniere vor fi reduse de la 12,5 BTC la 6,25 BTC, un eveniment inevitabil avand in vedere ca se reduce rezerva de Bitcoin. Ipoteza ca reducerea la jumatate a Bitcoin va fi un factor major in determinarea aprecierii pretului BTC se bazeaza in mare parte pe performantele sale istorice.

Momentan, Bitcoin atinge o valoare de tranzactionare de 9300$, cu aproximativ 200$ mai mult decat saptamana trecuta. Evolutia depinde de cresterea volumelor de tranzactii, care au scazut usor in ultimul timp.

Sursa: https://www.coindesk.com/bitcoin-outshines-gold-for-first-time-since-june

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *