Cinci curiozitati din lumea crypto

14 noiembrie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Alexandra Popescu

Lumea revolutionara a cryptomonedelor a adus schimbari globale si o lume financiara mai sigura. Comerciantii experimentati in crypto isi amintesc de Laszlo Hanyecz, americanul care a cumparat o pizza cu 10.000 BTC in 2010 si de momentul in care Bitcoin a ajuns la valoarea maxima de 20.000 de dolari in 2017, dar mai sunt alte cinci curiozitati de aflat.

  1. Bitcoin nu este cea mai folosita cryptomoneda din lume

Bitcoin reprezinta aproximativ 70% din valoarea de piata a cryptomonedelor, dar volumul sau de tranzactionare spune o alta poveste. Conform datelor de la CoinMarketCap, moneda cea mai tranzactionata lunar este Tether, a carei capitalizare de piata este de 30 de ori mai mica decat BTC. Datele site-ului indica faptul ca volumul de tranzactionare a cryptomonedei Tether a depasit-o pe cea a Bitcoin-ului  cu 18 procente.

  1. Bitcoin se epuizeaza in 120 de ani

O alta curiozitate este ca cel de-al 18-a milion Bitcoin a fost minat pe 18 octombrie. Suntem cu un pas mai aproape de pragul sau de 21 de milioane, ramanand astfel doar 3 milioane. La un ritm aproximativ de 1.800 BTC minati pe zi si halving-ul din mai 2020, Bitcoin va mai fi minat doar inca 120 de ani. Pentru comercianti, pretul Bitcoin trebuie sa creasca datorita ofertei limitate si a raspandirii sale continue in lumea financiara.

  1. Doar 19% din populatia lumii a folosit cryptomonede in 2018

In timp ce detinatorii de Bitcoin sunt ancorati in stirile despre piata crypto, majoritatea populatiei nu a avut niciodata o moneda digitala. Doar 19% din populatia lumii a achizitionat cryptomonede, conform datelor celui mai recent sondaj oferit de Kaspersky Lab in iunie 2019. Pentru cei care nu detin astfel de monede, doar 14% si-au exprimat dorinta de a utiliza in viitor.

  1. Exista peste 40 de milioane de portofele crypto si aproape 5.000 de ATM-uri crypto in toata lumea

Portofelele crypto sunt o necesitate pentru comercianti. Numarul acestora a crescut constant din 2014, odata cu cresterea schimburilor descentralizate si a activelor digitale, sarind rapid de la 1 la 2 milioane de portofele la nivel mondial. Astazi, totalul de utilizatori a atins putin peste 40,2 milioane, conform datelor oferite de Statistica.

Primul ATM crypto a aparut in 2013, in Canada. Bitcoin Romania detine cea mai mare retea de ATM-uri din tara, fiind si exchange-ul care a adus primul ATM Bitcoin din Europa Continentala, totodata al cincilea din lume.

  1. Pretul Bitcoin are o crestere de 838.000.000% in zece ani

De cand a aparut in 2009, Bitcoin a traversat o perioada remarcabila. Analizand pretul Bitcoin de acum 10 ani, avand putin peste 5 dolari se puteau achizitiona aproximativ 5.000 BTC, asa cum s-a inregistrat in prima tranzactie. Saifedean Ammous, autorul Bitcoin Standard, a notat intr-un tweet ca pretul Bitcoin a crescut efectiv in prezent cu 838.078.685%. Chiar si cu corectia de 40% din acest an, pretul BTC are in continuare o crestere de peste 120%, multe valori ale preturilor Bitcoin fiind inca coplesitoare.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/10/26/bitcoin-traders-five-crypto-stats-you-may-have-never-thought-of/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV