Fostul CEO Google Africa: Bitcoin – cel mai mare cadou pentru omenire

21 octombrie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Stafford Masie, directorul general al WeWork Africa de Sud, a declarat ca Bitcoin va schimba viitorul umanitatii mai mult decat oricare alta inovatie tehnologica. Masie, fostul CEO Google Africa, considera ca descentralizarea este cea mai importanta calitate a BTC, care presupune furnizarea unui schimb de valoare fara intermediari – acesta fiind cel mai mare cadou pe care omenirea l-a primit vreodata din punct de vedere tehnologic.

Acesta a discutat si despre conceptiile gresite despre Bitcoin, cum ar fi presupusa hackabilitate a cryptomonedelor, subliniind faptul ca “anumite exchange-uri pot fi hack-uite, nu Bitcoin”. In ciuda faptului ca portofelul electronic este “inteles gresit, utilizat gresit, reprezentat gresit si considerat complicat de utilizat”, Masie sustine ca acesta va revolutiona comertul global. Potentialul sau principal nu se va vedea in economiile dezvoltate si deja foarte digitalizate, si nici pentru economiile informale dominate de numerar, ci pentru ceea ce Masie numeste “economia a treia” in care sistemele barter inca prevaleaza.

A treia economie este o economie in care oamenii nu au acces la forme electronice de distribuire a valorii sau numerarului. Ganditi-va la oamenii care locuiesc doua ore in afara Shanghaiului, coasta centrala a Chinei. Vor folosi Bitcoin pentru a tranzactiona si a debloca tranzactiile internationale in afara cadrelor existente intr-un mod in care tu si eu inca nu ne putem imagina”, a spus fostul CEO Google Africa.

O perspectiva asemanatoare vine din partea cunoscutului autor Andreas Antonopoulos. Autorul lucrarii “Mastering Bitcoin” a spus ca, daca BTC nu este util pentru anumite persoane, aceasta nu inseamna ca nu ii poate ajuta pe altii. “Daca nu este util pentru tine, asta nu inseamna ca nu este util, ci inseamna ca tu, intr-un anumit domeniu, te-ai bucurat de privilegii. Atunci cand auzi ca Warren Buffett spune ‘Nu am nevoie de crypto’ te gandesti: bineinteles ca nu aveti nevoie de cryptomonede, sunteti un batran cu parul alb, cu miliarde de dolari, ti-au fost refuzate serviciile bancare? Putin probabil’”.

Sursa: https://www.cryptoglobe.com/latest/2019/10/bitcoin-greatest-gift-to-mankind-says-former-google-africa-ceo/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV