Cel mai bogat om din lume vrea sa fie platit in Bitcoin

2 februarie 2021 accepta bitcoin, bitcoin, cryptomoneda, pretul bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Alexandra Popescu

Elon Musk, fondatorul Tesla si SpaceX, care a fost recent clasat ca fiind cel mai bogat om din lume a declarat ca nu va renunta niciodata la plata in cryptomoneda Bitcoin. Discutia a pornit de pe contul lui Ben Mezrich de Twitter, care scria „Nu refuz niciodata sa fiu platit in Bitcoin”, Musk raspunzand „Nici eu”. Ben este autorul din spatele filmului Retele sociale si scriitorul cartii Bitcoin Billionaires.

Actiunile Tesla au fost clasate in ultimul an ca fiind in topul listelor celor mai profitabile afaceri, fondatorul sau fiind un fan al Bitcoin, declarand pe pagina sa de Twitter in mod regulat despre aceasta si alte cryptomonede in care crede. Intrucat preturile au atins valori maxime nemaivazute in ultima perioada, monedele digitale s-au intors in atentia constiintei globale pentru prima data de la boom-ul din 2017. Volatilitatea din ultimele zile a impins moneda rege in topul celor mai mari active globale.

Dupa o perioada de 3 ani in care piata a fost acaparata de ursi, din octombrie Bitcoin a inceput sa se ridice, avand sustine din partea unor nume cunoscute. Multi investitori au catalogat Bitcoin ca fiind cea mai buna polita de asigurare impotriva inflatiei.

Spre exemplu, Morgan Stanley a declarat ca detine 792,627 de actiuni ale MicroStrategy. Compania are in prezent la peste 70k Bitcoin in trezoreria sa. „Aceasta investitie reflecta convingerea noastra ca Bitcoin, ca cea mai adoptata cryptomoneda din lume, este un depozit de valoare fiabil si un activ investitional atractiv, cu un potential de apreciere pe termen lung mai mare decat detinerea de numerar”, a declarat CEO-ul Michael J. Saylor.

Un alt exemplu este reprezentat de CEO-ul Twitter. Jack Dorsey considera ca Bitcoin va deveni intr-o zi „moneda unica” a lumii si ca va fi accesibila pentru milioane de oameni. Compania sa, Square, pariaza pe Bitcoin, cumparand 4.709 unitati.

In luna decembrie, Musk a starnit multe speculatii cand a declarat ca doreste sa calatoreasca pe Marte. El considera ca o viitoare economie pe aceasta planeta ar putea fi bazata pe cryptomonede, cum este Bitcoin.

Bitcoin Romania ofera platforma pro.bitcoinromania.ro, unde beneficiati de cel mai mic comision, de doar 0.25% la realizarea schimburilor, tranzactii rapid, siguranta fondurilor si diversitate in cryptomonede. Intra pe platforma PRO si primesti din partea noastra 10 EUR la prima depunere de minim 100.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2021/01/09/elon-musk-the-worlds-richest-man-wants-to-be-paid-in-bitcoin/?sh=2c5351ab433a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *