Cresterea Bitcoin ca urmare a halving-ului – o profetie care se implineste pe sine

28 ianuarie 2020 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Charlie Lee, creatorul Litecoin, a facut declaratii referitoare la un subiect de interes pentru toti traderii crypto inca de anul trecut: halving-ul care va avea loc in luna mai a acestui an. Intr-un nou interviu, Lee a declarat ca halving-ul BTC, eveniment care va reduce la jumatate recompensa pe care minerii o primesc, ar putea avea un efect pe termen scurt asupra pretului Bitcoin. Lee a declarat ca prevede o crestere a cursului per unitate, ca o profetie care se implineste singura.

Toti se gandesc la modul in care injumatatirea va afecta pretul. Din punctul meu de vedere, cred ca se va intampla ca in cazul halving-ului Litecoin, devenind o profetie care se implineste pe sine. Daca oamenii cred ca pretul va creste, ei vor cumpara, ceea ce face ca pretul sa creasca. Asadar, cred ca vom vedea ca se va intampla asa si, probabil dupa injumatatire, oamenii vor vinde si o sa vedem o scadere. Cred ca vom vedea multe schimbari din punctul de vedere al pretului Bitcoin ca urmare a injumatatirii, ceea ce va fi interesant”, a spus acesta.

Pretul Bitcoin a fluctuat destul de mult in ultimele doua saptamani, Lee a afirmat insa ca pretul Bitcoin a fost in corectie. La momentul publicarii articolului, BTC se situeaza in jurul valorii de 9.120 dolari, conform datelor CoinMarketCap. Lee a continuat exemplul evolutiei cursului LTC: “Cu Litecoin anul trecut am vazut ca pretul creste destul de mult inainte de injumatatire. Si apoi, dupa injumatatire, a scazut destul de mult. Oamenii cumparau, deoarece credeau ca pretul va creste si dupa ce se va reduce recompensa, ei doar vor vinde. Vom vedea ce se intampla cu Bitcoin, s-ar putea sa urmeze acelasi model. Cred ca asa va fi, dar cine stie”.

Lee a discutat si despre principiul sau, potrivit caruia oricine este interesat sa investeasca in cryptomonede ar trebui sa cumpere Bitcoin inainte de a explora piata altcoin-urilor. “Majoritatea oamenilor ar trebui sa investeasca in Bitcoin in primul rand. Bitcoin este regele cryptomonedelor, este mai sigur. Nu va puneti toti banii intr-un altcoin care ar putea ajunge la zero mult mai usor decat poate Bitcoin. […] Nu ar trebui sa puneti toti banii intr-un altcoin fara sa aveti o expunere decenta la Bitcoin”, a spus el.

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=pAfCMV_QaFo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *