Premierul rus Mikhail Mishustin doreste dezvoltarea economiei digitale

22 ianuarie 2020 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Noul prim ministru al Rusiei, Mikhail Mishustin, fost director al fiscului rus si pasionat de cryptomonede, a solicitat statului sa prioritizeze dezvoltarea economiei digitale. La investirea sa ca premier, Mishustin a promis sa transforme statul modern folosind tehnologia blockchain in beneficiul cetatenilor. Acesta a declarat ca si-a fixat cateva prioritati pentru activitatea sa, subliniind necesitatea reformelor institutionale in Rusia.

Marile firme rusesti, inclusiv cele de stat sa in care statul detine un pachet semnificativ de actiuni, au inceput sa testeze si sa aplice tehnologia blockchain pentru diferite aspecte ale operatiunilor lor. In luna noiembrie a anului trecut, banca Sberbank, detinuta majoritar de statul rus, a fost printre primele care au utilizat tehnologia registrului distribuit pentru acordurile de rascumparare. Bancii i s-a acordat un brevet in acest sens, pentru a folosi tehnologia smart contracts cu scopul de a automatiza tranzactiile repo intre parti.

Ulterior, in decembrie 2019, operatorul national al retelei energetice din Rusia, Rosetti, a inceput sa testeze o solutie bazata pe blockchain pentru platile in sectorul de energie electrica cu amanuntul, pentru automatizarea si eficientizarea tranzactiilor intre producatorii, furnizorii si consumatorii de energie. Rusia urmareste dezvoltarea blockchain in mai multe proiecte nationale de infrastructura si urbanistice.

Reglementarea cryptomonedelor este inca in curs de desfasurare in Rusia, cu numeroase incercari de definire a cryptomonedelor in mod legal in ultimii ani. La inceputul anului trecut, presedintele Vladimir Putin a cerut guvernului sa stabileasca reglementarile privind tranzactiile cu Bitcoin si alte cryptomonede, mineritul, dar si ICO-urile.

Statul ar trebui sa devina o platforma digitala creata pentru oameni”, a declarat acum noul premier, Mikhail Mishustin. Acesta a spus ca statul trebuie sa implementeze tehnologiile moderne si sa investeasca in dezvoltarea unui program national de economie digitala. Mishustin a facut aceste declaratii la investirea sa ca premier, dupa ce Dmitri Medvedev a anuntat ca demisioneaza din functia de prim ministru.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/russias-new-prime-minister-sets-course-for-digital-economy/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *