CEO-ul Twitter: Bitcoin va fi valuta internetului

4 februarie 2019 bitcoin, blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Jack Dorsey, co-fondatorul si CEO-ul Twitter, a revenit cu noi afirmatii conform carora Bitcoin va fi moneda internetului. “Bitcoin a fost ceva care s-a nascut pe internet, care a fost dezvoltat pe internet, testat pe internet. Este pe internet”, a declarat acesta in cadrul unui interviu recent. “Cred ca internetul va avea o moneda si nu stiu daca e vorba de Bitcoin. Cred totusi ca va fi Bitcoin, tinand cond de toate testele pe care le-a trecut si de principiile din spatele lui, de modul in care a fost creat”, a spus Dorsey.

Antreprenorul de succes a facut declaratii asemanatoare in luna mai a anului trecut, cand spunea ca Bitcoin va deveni “moneda unica” a internetului si a lumii in termen de maxim 10 ani. “In ultima instanta, lumea va avea o moneda unica, Internetul va avea o moneda unica. Eu personal cred ca va fi Bitcoin […] Aceasta tehnologie este o schimbare fundamentala in lumea noastra si poate avea atat de multe rezultate pozitive. Trebuie sa educam autoritatile de reglementare pentru ca aceasta tehnologie este importanta”.

Dorsey este, de asemenea, fondatorul si CEO-ul companiei de plati Square, care permite utilizatorilor sa tranzactioneze folosind Bitcoin. Square a sustinut piata crypto incepand cu 2014, cand a inceput sa permita comerciantilor sa accepte tranzactionarea cu BTC. In cursul anului trecut, Square a fost desemnata compania anului de catre Yahoo Finance. Tot in 2018, un raport al companiei fondate de Dorsey dezvaluia ca a generat venituri Bitcoin in valoare de 43 milioane USD pentru trimestrul 3.

CEO-ul Twitter a fost intrebat si daca vede si impedimente in ceea ce priveste Bitcoin, acesta spunand ca este suficient sa analizam politicile bancilor importante si considerentele lor despre Bitcoin. Acesta a remarcat faptul ca “toti iubesc blockchain datorita eficientei pe care o poate crea pentru afacerea lor”. Dorsey a precizat, de asemenea, faptul ca BTC, prima si cea mai mare cryptomoneda din punct de vedere al capitalizarii pietei, este cryptomoneda sa preferata.

 

Sursa: https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2019/02/04/twitter-ceo-jack-dorsey-has-made-a-bold-prediction-about-bitcoin/#6115920b1af1

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *