Bitcoin sub 3 000 USD: Scenariu Apocaliptic sau unul asteptat?

5 februarie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin sub 3 000 USD este scenariul cel mai des vehiculat in ultima perioada in lumea crypto. Traderii il considera unul firesc, nu unul apocaliptic, intrucat experienta lor din ultimii ani i-a invatat ca miscarile tip roaller coaster sunt perfect normale si vom iesi curand din aceasta „crypto winter”. Perspectiva ca pretul unui Bitcoin va scadea sub pragul de 3.000 USD, pare a fi infricosatoare pentru multi investitori. Ei invoca un motiv aparent plauzibil, respectiv diferenta majora dintre pretul de la inceputul lui 2018 si pretul din 2019, avand in vedere faptul ca valoarea maxima de anul trecut a fost de aproape 20.000 USD. Ulterior pretul a inregistrat doar un declin si unii traderi considera ca va avea loc inca o scadere cu siguranta, parca dorind sa li se confirme cel mai rau cosmar.

3 000 USD rollercoaster

Putem spune ca vorbim cu adevarat despre un scenariu apocaliptic sau e doar o scadere banala, ca multe altele din trecut? Comunitatea crypto este impartita in aceasta chestiune.

In coltul apocaliptic al ringului este Vinny Lingham, partener general al fondului de cripto-funding Multicoin Capital si CEO al companiei Civic. „Daca se va rupe pragul de rezistenta sub 3.000 USD pentru Bitcoin,” crypto winter „va deveni” cripto iarna nucleara „…” a scris el pe Twitter. De asemenea, el a afirmat anterior ca: „Din punct de vedere istoric, pietele Bitcoin bearish nu se termina atunci cand piata indica existenta unui prag inferior. De obicei, se termina atunci cand piata indica faptul ca nu exista niciun prag de fapt …

Cu toate acestea, Lingham nu si-a explicat in detaliu viziunea pesimista asupra evolutiei pretului Bitcoin. Alti membri cu viziuni negative sustin ca un alt factor care va influenta scaderea este Anul Nou Chinez, care ar putea aduce pretul in jos, asa cum s-a intamplat si anul trecut in acel moment. Atunci Bitcoin a scazut de la 11.786 USD la 6.430 USD. Anul Nou Chinez a fost adesea considerat un factor important pentru schimbarea pretului Bitcoin, dar de obicei intr-o tendinta ascendenta. Incepand din 2015, a fost stabilit un trend in care Bitcoin isi pierde valoarea in ianuarie si apoi in februarie il recupereaza, dar acest trend a fost rupt in 2018, cand miscarea bearish a continuat pe tot parcursul anului.

In celalalt colt al ringului sunt multi care cred ca Bitcoin scaderea sub 3.000 USD este de una de asteptat si nu este un fenomen apocaliptic. Comerciantul aflat in Top Forbes, Naeem Aslam, este un reprezentant care nu vede un motiv de panica in cadrul acestui trend descendent. „In acest an exista inca o speranta puternica. Oricine are o dorinta de a obtine aprobarea pentru ETF [Bitcoin] are destul timp sa depuna o noua cerere „, adaugand ca” in mintea mea, nu exista nicio îndoiala ca o aprobare a ETF ar fi un eveniment pozitiv pentru piete si de fapt, nu este deloc exagerat sa presupunem ca multe alte stiri semnificative ar urma, de asemenea, in jurul aceleiasi perioade. Acest lucru se datoreaza faptului ca toata lumea doreste sa se foloseasca de sentimentul pozitiv din piata si o serie de vesti bune ar trebui sa propulseze pretul si mai sus.

grafic bitcoin

Sentimentul pietei fata de Bitcoin este foarte neutru si se apropie in aceasta perioada de o gama negativa. Bitcoin are un sprijin social slab, care este pe un trend descendent, iar orice noua scadere a preturilor ar putea determina intrarea Bitcoin intr-o zona de sentimente negative. Only time will tell what the crypto winter holds.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *