Bitcoin a primit calificativul A

11 februarie 2020 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Weiss Ratings, furnizorul american de date de investitii a acordat cryptomonedei Bitcoin calificativul de excelent. Acestia i-au atribuit nota A datorita performantei puternice a pretului din ultima perioada. Firma americana a publicat printr-un tweet postat recent „Ratingul Weiss Crypto pentru BTC este acum A- (excelent), datorita imbunatatirii elementelor fundamentale si a actiunii pozitive a pretului inainte de halving”.

Furnizorul american de date a postat in continuare pe pagina de Twitter despre importanta evenimentului viitor din mai, si anume halving-ul, eveniment care presupune reducerea la jumatate a recompenselor minerilor de la 12,5 la 6,25 BTC si, de asemenea, marirea pretului Bitcoin. Dupa cum a fost raportat recent, cursul BTC a urcat in acest weekend la valoarea de 10.000 USD pentru prima data in acest an. La inceputul anului 2019, Bitcoin avea un pret de 7.227 dolari, iar de atunci a avut o crestere constanta ajungand pana la valoarea de peste 10K.

La sfarsitul lunii martie 2019, Weiss Ratings a vorbit despre XRP si EOS ca fiind cryptomonedele cu cea mai buna tehnologie. In aceeasi perioada, ei ofereau BTC-ului un calificativ mai mic si aratau potential de tranzactionare in alte cryptomonede. Desi se ocupa de putin timp cu analiza financiara a pietei, agentia ofera mai multe evaluari ale indexului cryptografic pentru risc, recompensa, tehnologie si adaptabilitate. De asemenea, publica periodic rapoarte cu privire la conditiile si sentimentul pietei, oportunitati de investitie etc.

Conform noilor postari, Bitcoin a crescut in preferintele agentiei, iar XRP si EOS au scazut, evaluarile lor fiind mai mici decat cele facute in martie. Comparativ, China, una dintre cele mai prietenoase tari in ceea ce priveste tehnologia blockchain, emite periodic propriile sale cote de piata pentru cryptomonede. Firma care se ocupa cu rapoartele este Centrul pentru Dezvoltarea Informatiei si Industriei, CCID. Ultimele lor evaluari, publicate la sfarsitul lunii septembrie, au plasat Bitcoin pe locul al unsprezecelea.

Avand in permanenta un rating favorabil si fiind in continuare cryptomoneda de top din toate evaluarile este bine sa va indreptati atentia catre piata. Bitcoin Romania va ofera un comision de 0% la cumpararea de Bitcoin si altcoins atat pe platforma trade.bitcoinromania.ro, cat si prin reteaua de ATM-uri.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/weiss-ratings-upgrades-bitcoin-to-a-ahead-of-halving

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *