Guvernul australian lanseaza Strategia Nationala de Blockchain

11 februarie 2020 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Guvernul australian a lansat recent Strategia Nationala de Blockchain, dupa aproape un an de pregatire. In martie anul trecut, Ministerul Industriei, Stiintei si Tehnologiei si Ministerului Comertului, Turismului si Investitiilor au anuntat ca lucreaza la o strategia nationala pentru a facilita crearea de locuri de munca, cresterea economica, productivitate mai mare si afaceri mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Guvernul australian se concentreaza pe domeniile de reglementare si inovatie, investitii si colaborari internationale, intrunind 12 pasi pe care autoritatile spera sa ii finalizeze inainte de 2026.

Strategia evidentiaza cazurile care includ aplicarea tehnologiei blockchain in sectoarele agriculturii, educatiei si financiare, precum si crearea unei echipe de utilizatori de blockchain guvernamentali pentru a conduce la servicii guvernamentale cat mai eficiente folosind exemple internationale. Strategia urmareste, de asemenea, cooperarea industriei si institutiilor de invatamant pentru “dezvoltarea cadrelor comune si a continutului cursurilor pentru calificarile de tip blockchain”.

Karen Andrews, Ministrul Industriei, Stiintei si Tehnologiei, a declarat ca programul pentru urmatorii ani va sustine activitatea autoritatilor de reglementare, startup-urilor si cercetatorilor din domeniu. Investitia autoritatilor va fi in valoare de 259,4 miliarde de dolari australieni, aproximativ 175 miliarde USD. Andrews a vorbit si despre capacitatea tehnologiei blockchain de a consolida oportunitatile de export, permitand producatorilor autohtoni sa-si urmareasca marfurile, in special in ceea ce priveste exporturile de vin si etichetarea vinului.

Vinul local este unul dintre cele mai de succes produse de export din Australia, cu peste 2.000 de exportatori care il transporta catre 123 de destinatii de pe glob. In 2019, volumul exporturilor de vin din tara a crescut cu 3% pana la 1,9 miliarde USD, desi volumul a scazut cu 12%, pana la 744 milioane litri. Potrivit autoritatilor, tehnologia blockchain va fi folosita si pentru a asigura provenienta vinului si pentru minimizarea costurilor.

In toamna anului trecut, guvernul turc a anuntat o strategie asemanatoare de creare a unei infrastructuri nationale pentru utilizarea tehnologiei Blockchain in administratia publica. “Strategia 2023” se bazeaza pe analiza diferitelor cazuri de utilizare a tehnologiei, cum ar fi inregistrarea terenurilor, emiterea de certificate academice si vamale pentru a determina potentialele aplicatii din sectorul public si asa mai departe.

Sursa: https://www.theblockcrypto.com/post/55236/australian-government-issues-national-blockchain-roadmap-to-help-drive-adoption

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *