Bitcoin-cea mai sigura investitie

3 februarie 2020 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Bitcoin a fost cel mai performant activ al deceniului si cea mai sigura cryptomoneda, conform unui raport publicat recent de site-urile de stiri. La inceputul acestei saptamani, CEO-ul Morgan Creek Capital, Mark Yusko, a declarat ca fiecare portofel de investitie ar trebui sa aiba alocat cel putin 1% din active in BTC.

In ultimii 6 ani, datorita naturii sale volatile, multi investitori au profitat de evolutia larga a pretului cryptomonedelor. Prin urmare, s-a sugerat ca un portofoliu crypto diversificat nu ofera avantajele de care ar beneficia un investitor care foloseste principii traditionale de diversificare. Volatilitatea ridicata este adesea considerata ca risc pentru acestia si este una dintre principalele cauze pentru care unele firme nu investesc in monedele digitale. Cu toate acestea, volatilitatea este, de asemenea, unul dintre principalele avantaje pentru care Bitcoin este capabil sa genereze castiguri fenomenale.

Analizand diferenta dintre alocarea sumelor in activele traditionale, cu referire la bursieri si trezorieri si cryptomonede, Bitcoin a oferit cel mai bun randament cumulat, din toate optiunile de distribuire a fondurilor, in perioada 2017-2019. Monedele digitale ofera castiguri peste mediile pietelor traditionale, lasand la o parte riscul pe care si-l asuma investitorii.

Alti analisti au determinat ca miliarde de dolari stau pregatite sa fie mutate in Bitcoin, Ethereum, XRP si alte crypomonede. Mati Greenspan, manager de portofoliu si analist crypto, a aratat ca valoarea totala a tuturor stablecoinurilor este de 6 miliarde de dolari. Acestea sunt concepute pentru a mentine o valoare constanta si pentru a oferi comerciantilor de cryptomonede o modalitate usoara de a contesta volatilitatea extrema.  Teoria Greenspan presupune ca acesti investitori s-au mutat pe piata stabila si asteapta momentul optim pentru a reintra in lumea monedelor digitale.

Bitcoin Romania ofera ca stablecoin RONCoin. Acest token ofera paritate de 1:1 cu leul romanesc. Mai mult decat atat, Bitcoin Romania va ofera posibilitatea de a castiga un bonus de pana la 15% pentru stocarea fondurilor in RONC, indiferent de volatilitatea pietei. Suma minima de a beneficia de acest bonus este de 1000 de RON, putand opta pentru una dintre variantele de bonusare. Custodia sumei pe o perioada de maxim un an va aduce acest bonus de 15%.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/portfolios-with-bitcoin-allocation-outperform-traditional-investments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *