Bitcoin vs Netflix – milenarii prefera BTC in detrimentul altor investitii

31 ianuarie 2020 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Tim Draper, cunoscutul om de afaceri american, fondator al Universitatii Draper pentru antreprenori si al Draper Associates, firma care a investit in Tesla, Skype si Twitter, recomanda milenarilor sa cumpere Bitcoin. Acesta a declarat recent ca BTC are potentialul de a transforma guvernele, unind oamenii intr-o economie globala perfecta. Draper crede ca Bitcoin este extrem de important pentru milenarii care incearca sa puna deoparte suficient capital pentru pensionare si a sugerat ca sistemul bancar traditional este invechit. Intr-adevar, potrivit Charles Schwab, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din Statele Unite, intr-o situatie Bitcoin vs Netflix, milenarii prefera sa investeasca in cryptomoneda rege.

Intr-un raport lansat initial in noiembrie, Charles Schwab scoate in evidenta pozitia pro-Bitcoin a milenarilor in comparatie cu generatiile anterioare. Aceasta generatie prefera sa investeasca in BTC in detrimentul unora dintre cele mai cunoscute companii din lume, precum Netflix, Disney Corp. si chiar Microsoft si Alibaba. In schimb, cryptomonedele nu fac parte din alegerile de top ale investitorilor Generation X si Baby Boomer. Actiunile Apple constituie cea mai populara alegere pentru investitorii din toate aceste generatii.

Un alt aspect important este cel referitor la transferul de avere catre milenari de la predecesorii lor. Potrivit unui studiu recent, realizat de catre firma de gestionare a activelor digitale Coinshares, generatia celor care au crescut cu Bitcoin vor beneficia in curand de fonduri de trei ori mai mari decat PIB-ul Statelor Unite. Totalul mostenirii de care se vor bucura milenarii din partea generatiilor anterioare s-ar putea apropia de 70 de trilioane de dolari.

Tinand cont de sumele pe care generatia actuala urmeaza sa le mosteneasca, putem presupune ca aceste investitii vor marca evolutia pietei crypto in anii ce vor urma. Pe masura ce Bitcoin castiga popularitate, este din ce in ce mai evident faptul ca balanta va inclina in favoarea cryptomonedelor in dezbaterea Bitcoin vs Netflix, Disney sau Microsoft.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/millennials-prefer-bitcoin-to-alibaba-netflix-stock-as-gbtc-hits-10k

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *