Cardano va deveni cea mai descentralizata cryptomoneda

4 februarie 2020 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Cardano va deveni cea mai descentralizata cryptomoneda din lume, odata ce toate actualizarile sale vor fi implementate. Potrivit lui Charles Hoskinson, directorul executiv al IOHK, compania de dezvoltare care sta in spatele Cardano, aceasta va fi de 50 pana la 100 de ori mai descentralizata decat Bitcoin. Acesta a facut declaratiile in cadrul Crypto Valley Summit, un eveniment crypto care s-a desfasurat in paralel cu cea de-a 50-a editie a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elvetia.

Hoskinson considera ca hard fork-ul Cardano, constand in implementarea Protocolului de consens Ouroboros Bizantine Fault-Tolerant, va fi unul simplu si usor de realizat. In urma fork-ului, protocolul va suferi o serie de actualizari suplimentare care au scopul de a transforma ADA in cea mai descentralizata cryptomoneda din lume. Scopul blockchain este, potrivit lui Hoskinson, acela de a elimina intermediarii in orice tranzactie – “kill the middle man” – o actiune necesara intr-o multitudine de industrii, precum cea hoteliera sau muzicala.

Potrivit lui Hoskinson, din 2015 pana acum, IOHK a lucrat la peste 50 de studii referitoare la eficienta tehnologiei blockchain, ale carei atribute importante includ scalabilitate, sustenabilitate si posibilitatea de a evolua de la sine. Cel mai recent studiu este in curs de realizare alaturi de un consortiu din Uniunea Europeana, scopul fiind acela de a gasi toate posibilitatile de utilizare a tehnologiei registrului distribuit. Consortiul Priviledge a obtinut deja finantare din programul de cercetare al Uniunii Europene, Horizon 2020.

Continuand discutia referitoare la hard fork-ul Cardano, Hoskinson a declarat ca toata comunitatea este de acord si infrastructura este pregatita pentru schimbare, ceea ce va conduce la o descentralizare de 50 pana la 100 de ori mai mare decat in cazul BTC. Acesta a mentionat si un interval la care se asteapta ca totul sa fie finalizat, mai precis sfarsitul anului 2020. Acest termen este posibil dat fiind faptul ca IOHK are inginerii si programatorii necesari pentru a implementa totul pana la sfarsitul anului, “extrem de bine pregatiti si meticulosi”.

Intrebat despre cursul principalelor cryptomonede, Hoskinson a spus ca nu vrea sa faca speculatii legate de pret, dar confirma faptul ca sunt 2 criterii majore care influenteaza piata: pretul Bitcoin – o crestere sau o scadere BTC atrage dupa sine o miscare asemanatoare a altcoinurilor – si evenimentele politice si economice – in functie de USA si China in principal.

 

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=mxViU7CwBUk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *