Bitcoin nu este Bitcoin Cash

5 februarie 2020 bitcoin, bitcoin cash

Articol scris de Alexandra Popescu

Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, a relatat intr-un tweet recent postat ca Bitcoin si Bitcoin Cash sunt cryptomonede diferite. Discutiile au inceput cand un cunoscut antreprenor si iubitor de cryptomonede, Brad Mills, l-a acuzat pe Buterin ca ar fi un promotor al monedei Bitcoin Cash, astfel incercand sa scada increderea utilizatorilor in BTC. Raspunsul lui Vitalik a fost unul scurt si succint: „Bitcoin Cash nu este Bitcoin”.

Acest atac venit la adresa co-fondatorului Ethereum nu este unul intamplator. Istoria lui Buterin cu BCH porneste inca din 2017, fiind momentul cand Bitcoin a fost impartit in doua monede diferite, BTC si Bitcoin Cash. La aceea vreme, Vitalik a replicat un comentariu pozitiv la adresa noii cryptomonede „consider Bitcoin Cash un pretendent legitim pentru numele Bitcoin”. Insa, imediat dupa acest tweet a aratat prin urmatorul o distinctie majora intre cele doua monede digitale.

 „Daca va intrebati de ce parte sunt in acest conflict, sunt in pozitia de a lua in serios provocarile publice si de a fi capabil sa le accept, pastrand totodata un angajament fata de valorile de baza ale descentralizarilor pentru a le face fata”, a declarat in continuare in anul respectiv Buterin.

Discutiile privind distinctia dintre Bitcoin Cash si Bitcoin au pornit de la aparitia si separarea celor doua cryptomonede. Inca de atunci investitorii si comerciantii s-au impartit in doua tabere. Bitcoin este prima cryptomoneda creata vreodata. Poate fi folosita pentru a servi in cumpararea de bunuri si servicii. Bitcoin Cash este un fork a BTC-ului. Astfel de fork-uri sunt facute atunci cand tehnologia blockchain a unei cryptomonede este actualizata. BCH este mai ieftin si mai rapid si acesta ar putea fi avantajul pe care altcoinul il aduce in atentia pasionatilor. Sustinatorii ambelor cryptomonede incearca sa revendice numele monedei Bitcoin original, pe cand cei care tranzactioneaza doar una dintre monede au introdus in vocabular Bitcoin Cash cu referire la Bitcoin si  BTC prin apelativul Bitcoin Core.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/eth-co-founder-vitalik-buterin-bitcoin-cash-is-not-bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *