Un nou furnizor major de remitente se alatura retelei Ripple

5 februarie 2020 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

2020 s-a dovedit a fi un an bun pentru piata crypto pana acum, Bitcoin si aproape toate altcoin-urile majore inregistrand castiguri importante. XRP, cea de-a treia cryptomoneda in functie de capitalizarea de piata, este unul dintre altcoinurile care a cunoscut o ascensiune parabolica in ultimele zile. Conform datelor CoinMarketCap, cel de-al treilea activ digital a crescut cu 10% in ultimele 24 de ore, ajungand de la 0,25 dolari la aproape 0,28 dolari la momentul publicarii postarii. Cresterea poate fi asociata cu faptul ca un furnizor de remitente care proceseaza peste 30 de milioane de tranzactii pe an a declarat recent ca se alatura retelei de plati transfrontaliere a Ripple.

Intermex, specializata in plati in America Latina si Caraibe, va folosi tehnologia de plata On-Demand Lequidity apartinand Ripple pentru remitentele de transfer intre SUA si Mexic. In luna septembrie, Ripple a schimbat numele produsului sau de plata bazat pe XRP de la xRapid la On-Demand Liquidity ca urmare a strategiei generale de concentrare asupra prezentei Ripple ca retea de plati.

Intermex este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de remitere din SUA catre Mexic din lume – procesand peste 30 de milioane de tranzactii de plata pe an printr-o retea de 100.000 de locatii platitoare. Prin acest parteneriat, Intermex va putea sa deconteze monede cheie si sa sincronizeze calendarul finantarii cu cerintele sale de decontare, reducand costurile si oferind transparenta clientilor lor”, se prevede in comunicatul de presa. Ripple nu a dezvaluit daca furnizorul de remitente Intermex va folosi XRP ca moneda punte pentru a muta bani intre cele doua tari.

Acelasi comunicat de presa prevede faptul ca 10% dintre tranzactiile MoneyGram intre SUA si Mexic utilizeaza XRP. In noiembrie al anului trecut, Ripple a finalizat investitia in MoneyGram, platind ultima transa in valoare de 20 de milioane de dolari si ducand la bun sfarsit angajamentul initial de investitii in valoare totala de 50 de milioane de dolari.

 

Sursa: https://dailyhodl.com/2020/02/05/remittance-provider-powering-30-million-transactions-per-year-joins-ripple-payments-network/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *