Altcoins sau Bitcoin

7 februarie 2020 altcoins, bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Sentimentul investitorilor raportat la piata crypto s-a schimbat de la inceputul anului 2020, iar comerciantii sunt pregatiti sa tranzactioneze. Noul an aduce de asemenea schimbari semnificative, atat in ceea ce priveste pretul Bitcoin, cat si evenimentul din mai, privind halving-ul. Singura intrebare care se mai pune in acest moment este daca sa investesti in altcoins sau Bitcoin si care ar aduce mai multe castiguri in acest an.

Privind in analiza, Bitcoin este prima moneda descentralizata , cu cei mai multi utilizatori si cele mai bune minti din IT care lucreaza in prezent la dezvoltarea retelei de blockchain, care il sustine. Fiind cunoscuta si sub denumirea de cryptomoneda rege, nu este o surpriza ca are cel mai mare efect in retea, cea mai suportabila infrastructura construita in jurul acesteia si cele mai multe avantaje care ii promit aceasta suveranitate. BTC are cea mai mare lichiditate, cu cea mai mare rata de hash. Altcoins-urile, pe de alta parte, sunt in general mult mai volatile si mai riscante. Acestea au o rata de hash mai mica si nu au lichiditate la fel de mare. Unele altcoin-uri au devenit insa adevarati competitori. Fiecare cryptomoneda ar trebui analizata de la caz la caz si sa fie atent studiata de catre investitor, inainte de a face o tranzactie in acest sens. Ca exemple bune in aceasta categorie sunt Bitcoin Cash si Ethereum.

Multi comercianti altcoins prefera volatilitatea pe care acestea o au, deoarece ofera un profil mai mare in viitor. In general, pretul cryptomonedelor este dat in functie de variatiile pe care le are BTC-ul. De asemenea, Bitcoin s-a lovit de problema volatilitatii de multe ori, trecand de la un pret de 0.06 USD la maximul sau de 19.891 dolari.

Concluzionand, altcoins va poate aduce castiguri mult mai mari, comparativ cu investitia pe care ati avut-o, insa sunt mult mai riscante.  Pe de alta parte, Bitcoin este vazut ca o cryptomoneda sigura si conduce continuu dezvoltarea retelei blockchain. Sfatul nostru este sa cumparati! Indiferent de alegerea pe care o faceti, important este sa investiti macar 1% din veniturile dumneavoastra in crypto. Nu uitati ca luna aceasta aveti 0% comision la cumpararea de cryptomonede atat pe trade.bitcoinromania.ro, cat si prin intermediul retelei noastre de ATM-uri.

Sursa: https://bitcoinist.com/bitcoin-vs-altcoins-which-will-make-you-more-money-in-2020/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *