Bitcoin Cash (BCH): Ce este și cum funcționează?

2 noiembrie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

bitcoin cash

Cine nu a auzit de Bitcoin? Probabil foarte multe persoane au auzit măcar o dată de această criptomonedă, și poate mai puține știu și ce este Bitcoin. Ca să facem un scurt rezumat, Bitcoin este cea mai mare criptomonedă de pe piața criptomonedelor, fiind și cea mai populară datorită prețului pe care l-a înregistrat de-a lungul timpului.

Apariția Bitcoin a dus la crearea altor criptomonede, așa numitele altcoins, numărul acestora atingând peste 9415 în prezent. Din acest număr impresionant de altcoins, sunt câteva care au devenit populare în rândul publicului, alături de Bitcoin. Una dintre acestea este Bitcoin Cash (BCH), despre care o să discutăm și în acest articol.

Cum a apărut Bitcoin Cash?

Această criptomonedă a apărut în 2017, ca soluție la problemele legate de viteza de tranzacționare a Bitcoin. Este o bifurcație a blockchain-ului Bitcoin, ceea ce înseamnă că rețeaua s-a divizat în două la un anumit bloc. Acel bloc deține o schimbare de protocol care invalidează toate blocurile anterioare, solicitând nodurilor să facă upgrade la noul lanț. Cu alte cuvinte, este o actualizare considerabilă a software-ului, prin care rețeaua anterioară funcționează într-o direcție separată de cea nouă. Așadar, rețeaua anterioară este Bitcoin, iar bifurcația este Bitcoin Cash.

Roger Ver este unul din susținătorii Bitcoin Cash, fiind de părere că BCH este mult mai eficient decât Bitcoin, datorită mărimii crescute a tranzacțiilor.

Ce este Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) este o criptomonedă și o rețea blockchain care este mult mai ieftină și mult mai rapidă decât Bitcoin. Fiind creată prin intermediul unei divizări ale rețelei blockchain la un anumit bloc, aceasta și-a creat propria comunitate. BCH este acceptată de comercianți, putând fi cumpărată prin intermediul PayPal, fiind o metodă de tranzacționare a valorii.

Cum funcționează Bitcoin Cash?

bitcoin cash

Fiind o bifurcație a blockchain-ului Bitcoin, BCH funcționează la nivel tehnic la fel ca Bitcoin. Ambele au un plafon de 21 de milioane de active, și folosesc noduri pentru a valida tranzacțiile, utilizând un algoritm de consens proof of work (PoW). Acest algoritm de consens se referă la faptul că minerii validează tranzacțiile și sunt recompensați ulterior cu BCH.

Cu toate că la nivel tehnic, aceste două criptomonede funcționează la fel, în ceea ce privește viteza de tranzacție și comisioanele percepute, BCH este mult mai rapid și mai ieftin datorită dimensiunii mari a blocurilor.

Este Bitcoin diferit de Bitcoin Cash?

Spre deosebire de Bitcoin, care poate suporta în jur de 1000 până la 1500 de tranzacții pe bloc, Bitcoin Cash poate suporta 25.000 de tranzacții pe bloc. Datorită faptului că blocul a crescut de la 1MB la 8 MB, a plasat BCH în top 20, fiind una dintre cele mai populare active Bitcoin care există. De asemenea, Bitcoin Cash a mai cunoscut o altă extindere a blocurilor, ajungând la 32 MB.

BCH a fost lansată la un preț aproximativ de 240 de dolari, iar valoarea acesteia a crescut considerabil. Chiar dacă prețul criptomonedei nu se apropie de valoarea Bitcoin, acesta nu este văzut ca un dezavantaj, ci mai degrabă ca un avantaj, deoarece BCH este o criptomonedă menită să fie o formă de plată, iar Bitcoin mai mult ca un depozit de valoare.

Dimensiunea mare a blocurilor și validarea rapidă a tranzacțiilor tind să se adreseze în special întreprinderilor, spre exemplu, un restaurant poate gestiona cu ușurință tranzacții cu prețuri mai mici pe BCH.

Care sunt avantajele BCH?

bitcoin cash

Tranzacții ieftine și rapide

BCH are costuri de tranzacție mici, având potențialul de a procesa mai mult de 100 de tranzacții pe secundă, putând fi considerată cea mai viabilă platformă de plată.

Accesibilitate

În prezent, numărul criptomonedelor disponibile pe piață este considerabil, iar dintre toate acestea, BCH poate fi încadrată în categoria celor mai populare și totodată în topul criptomonedelor de viitor.

Scalabilitate mare

Deoarece blocurile mari ale BCH permit blockchain-ului să îți crească scalabilitatea, numărul tranzacțiilor este mai mare, iar taxele sunt mai puține.

Bani descentralizați

Persoanele care investesc sunt deseori îngrijorate de natura centralizată a sistemului financiar, motiv pentru care optează pentru Bitcoin Cash, care oferă un sistem descentralizat, și care nu depinde de o terță parte (bancă, guvern, alți intermediari).

Care sunt dezavantajele BCH?

Securitate mai slabă

Pentru că Bitcoin Cash are o viteză mai mare a tranzacțiilor și costul este mai redus în comparație cu Bitcoin, aceasta necesită mai puțină putere de minerit pentru verificarea blocurilor, lucru care face ca sistemul să fie mai puțin sigur decât Bitcoin.

Probleme de branding

Bitcoin este cea mai populară criptomonedă, lucru are face ca BCH să fie observată mai greu din cauza numelui asemănător.

Impact asupra mediului

BCH utilizează un sistem blockchain PoW (proof of work), în care minerii rezolvă ecuații criptografice pentru a procesa tranzacțiile, lucru care consumă o cantitate considerabilă de energie.

Ce face moneda virtuala BCH sa fie unică?

Cea mai mare schimbare în Bitcoin Cash față de Bitcoin este reprezentată de scalabilitate. Dimensiunea blocurilor care a crescut de la 8 MB la 32 MB facilitează viteza tranzacțiilor și taxe de tranzacție mai reduse decât în cazul Bitcoin.

Cum să cumperi Bitcoin Cash

tranzactionare criptomonede

Dacă dorești să cumperi criptomonede, să vinzi, sau să faci trading, poți apela la un crypto-exchange sau la un ATM Bitcoin.

Dacă alegi prima opțiune, platforma pro.bitcoinromania.ro este printre cele mai bune opțiuni în ceea ce privește cumpărarea de BCH sau alte criptomonede.

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi sunt foarte simpli:

  • Creează un cont de utilizator pe platforma pro.bitcoinromania.ro;
  • Așteaptă să fii verificat de departamentul responsabil;
  • Virează fondurile (RON/EUR) în cont;
  • Cumpără criptomonede.

Simplu, nu-i așa?

Dacă alegi Bitcoin România pentru stocarea în siguranță a criptomonedelor tale, atunci ai făcut alegerea potrivită.

Factori care influențează prețul BCH

Volatilitatea BCH este influențată de mai mulți factori, după cum urmează:

Scalabilitatea

Bitcoin Cash a fost creată pentru a soluționa problemele legate de tranzacționarea lentă, lucru ce ar putea impacta în mod pozitiv prețul BCH.

Reglementare

La fel ca orice criptomonedă, BCH este descentralizată, adică nu depinde de instituții centrale precum băncile sau alți intermediari. Există anumite întrebări referitoare la modul în care acestea s-ar putea schimba și la impactul pe care acest lucru l-ar avea asupra valorii criptomonedei.

Oferta

Oferta de 21 de milioane ar putea avea impact asupra valorii sale.

Concurența

Prima criptomonedă cu care Bitcoin Cash se află în concurență este Bitcoin, urmată de alte criptomonede populare, fapt ce ar putea limita popularitatea BCH.

Care este potențialul BCH?

Toate criptomonedele au un numitor comun, și anume volatilitatea. Așadar, prețul acestora poate să crească sau să scadă în orice moment. În ceea ce privește Bitcoin Cash, s-a estimat că prețul criptomonedei ar putea ajunge la 668.65 dolari în 2030, și la 780. 37 dolari în 2031, potrivit DigitalCoinPrice.

De asemenea, CoinPriceForecast oferă niște proiecții pozitive cu privire la Bitcoin Cash, prețul estimat până la final de 2022, în decembrie, poate fi de 208,44. Chiar dacă se estimează că prețul criptomonedei va crește, există și perspective negative. Spre exemplu, GOV Capital sugerează că moneda digitală nu va valora nimic până la sfârșitul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *