Cum sa investești in criptomonede: Strategii eficiente

31 octombrie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

strategii tranzactionare criptomonede

În ultimii ani, criptomonedele au devenit din ce în ce mai populare, dacă în 2018 existau peste 1600 de astfel de monede, în prezent, numărul acestora a ajuns la peste 9415. Cuvântul „criptomonedă” și blockchain încă reprezintă două concepte neînțelese de multe persoane. Dacă aceste două elemente nu sunt foarte clare, automat și modul în care investiția în criptomonede poate aduce profit pe termen mediu sau lung nu este înțeleasă în întregime. Așadar, în acest articol mi-am propus să-ți prezint elementele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când decizi să faci o investiție.

Înainte de a-ți prezenta cum să investești în criptomonede, trebuie să afli mai întâi ce sunt criptomonedele. Criptomoneda este un tip de monedă digitală descentralizată, care nu se bazează pe o terță parte (bancă, guvern) pentru a verifica tranzacțiile și pentru a crea noi unități de schimb. Criptomoneda este susținută de blockchain, care este un registru distribuit între nodurile unei rețele de calculatoare. Acesta stochează informațiile în format electronic, fiind ca o bază de date, înregistrând tranzacțiile în mod sigur și descentralizat.

Care sunt tipurile de criptomonede în care poți investi?

În prezent, numărul de criptomonede disponibil este semnificativ, iar astfel, și opțiunile tale privind monedele digitale sunt și ele numeroase. Popularitatea și valoarea criptomonedei Bitcoin a dus la crearea altor criptomonede, așa numitele altcoins.

Cele mai multe persoane care doresc să investească în criptomonede le aleg de cele mai multe ori pe cele mai populare, Bitcoin sau Ethereum, dar sunt și persoane care optează pentru alte criptomonede mai puțin cunoscute, cu speranța că prețul acestora va exploda, și câștigul va fi unul semnificativ.

Chiar dacă unele criptomonede se bucură de o popularitate mai mare în rândul publicului, iar altele mai puțin, toate criptomonedele au un numitor comun, și anume volatilitatea. Acest element comun face ca investiția să fie avantajoasă în cazul în care prețul criptomonedei alese crește, și riscantă, în situația în care prețul înregistrează o scădere drastică.

Care este potențialul Bitcoin?

bitcoin

În ceea ce privește investițiile, putem spune că Bitcoin are fundamente mai bune decât cele mai multe dintre altcoins. Datorită faptului că are o capitalizare pe piață de aproximativ 1,2 trilioane de dolari, adică peste 60% din totalul capitalizării de piață a criptomonedelor, Bitcoin este cea mai cumpărată, deținută și tranzacționată criptomonedă. Volumul zilnic de tranzacționare a acesteia reprezintă 30 de miliarde de dolari.

De asemenea, mai este de reținut și faptul că multe altcoins au fost create drept experiment, și chiar dacă unele dintre acestea au ajuns să aibă fundamente mai puternice, este puțin probabil ca acestea să ajungă la nivelul Bitcoin, în condițiile în care popularitatea și cererea de Bitcoin este în continuă creștere.

Potențialul pe care îl are Bitcoin mai poate fi explicat și prin faptul că unii investitori văd această criptomonedă ca o metodă de stocare a bogăției, ceea ce înseamnă că este din ce în ce mai acceptată ca metodă de plată. De asemenea, adoptarea de către investitorii individuali și cei instituționali oferă credibilitate, ceea ce conduce la investiții pe termen lung în această criptomonedă.

Care este potențialul Altcoins?

Când vine vorba de altcoins, valoarea acestora este în strânsă legătură cu Bitcoin, spre exemplu, atunci când prețul Bitcoin este în creștere, și prețul altcoins crește, iar când valoarea Bitcoin scade, scade și prețul altcoins, dar cu toate acestea, altcoins tind să fie mult mai volatile decât Bitcoin.

Dacă dorești să investești în altcoins, și să îți mărești portofoliul de active digitale, ar trebui să iei în considerare riscurile asociate cu aceste criptomonede. Fiind o multitudine de astfel de monede digitale, probabilitatea de a alege una dintre puținele care vor avea putere să supraviețuiască este scăzută.

Philippe Bekhazi, CEO al firmei de criptofinanțare XBTO, este de părere că cele mai mici altcoins au potențialul de a aduce câștig la investiția inițială, doar dacă sunt alese cele mai potrivite. Un exemplu în acest sens este Solana, care de la doi dolari a ajuns să valoreze 200.

Cum să investești în criptomonede?

investitie in Bitcoin

Pentru că bursele de criptomonede devin din ce în ce mai numeroase, investițiile în criptomonede devin și ele din ce în ce mai accesibile. Dacă te întrebi cum poți investi în criptomonede, poți urma patru pași simpli.

Alege criptomoneda în care dorești să investești

Atunci când te decizi să investești într-o criptomonedă, este nevoie să te documentezi cu privire la caracteristicile sale diferite și unice. Uneori, verificarea criptomonedelor se poate dovedi mai dificilă, deoarece poți fi victima unei escrocherii. Pentru a evita astfel de fraude, trebuie să eviți investițiile în criptomonede mai mici care sunt promovate intens pe platformele sociale.

Alege un crypto exchange

Pentru a achiziționa criptomonede, trebuie să apelezi la un crypto – exchange. Desigur, pentru a face alegerea potrivită este nevoie să iei în considerare taxele, volumul de tranzacționare, securitatea, cerințele minime de investiție, dar și tipurile de criptomonede care sunt disponibile pentru schimb.

Poți cumpăra criptomonede prin două metode. Fie apelezi la platforma de tranzacționare a bursei de criptomonede aleasă, și urmezi pașii necesari pentru a crea un cont de utilizator, sau mai poți apela la un ATM Bitcoin.

Alege portofelul în care dorești să stochezi activele digitale

Pentru că monedele sunt digitale, ai nevoie de un loc pentru a le stoca. Ai de ales între două opțiuni.

Prima opțiune este reprezentată de platforma de tranzacționare pe care o alegi. Dacă te afli la început de drum, și ai ajuns la aceste articol, trebuie să știi că Bitcoin România este cel mai mare crypto – exchange la nivel național, iar pe platforma pro.bitcoinromania.ro îți poți depozita cu încredere criptomonedele.

Dacă nu dorești să alegi un crypto – exchange popular pentru stocarea criptomonedelor, mai ai o opțiune, și anume portofelul crypto. Aceste portofele dețin cheile private care îți permit să accesezi criptomonedele prin deblocarea identității digitale asociată cu proprietatea ta înregistrată pe blockchain.

Sunt două tipuri de portofele la care poți apela, hot wallet și cold wallet. Un hot wallet este conectat la Internet, fiind mult mai accesibil și convenabil. Cold wallet-ul nu este conectat la Internet, fiind un dispozitiv de stocare fizic, asemănător unei unități USB, care păstrează cheile criptomonedelor offline, fiind în general mai sigur.

Decide cât de mult să investești

Suma investită depinde de mai mulți factori, precum bugetul, toleranța la risc dar și strategia de investiții. Este necesar să nu uiți că nu trebuie să investești mai mult decât îți poți permite să pierzi.

Când vine vorba de criptomonede și de cumpărarea acestora, probabil te gândești la ce spun experții, la previziunile criptomonedelor în următorii ani, care ar fi criptomonedele de viitor în care poți investi, sau care sunt noile criptomonede favorite de care s-a spus că merită investiția. Dacă aceste elemente cheie sunt printre lucrurile principale la care te gândești, atunci ești pe drumul cel bun.

În continuarea articolului vei afla care sunt criptomonedele în care poți investi pe termen scurt, dar și criptomonedele în care poți investi pe termen lung.

Criptomonede în care poți investi pe termen lung

altcoins

Bitcoin (BTC) – este cea mai populară criptomonedă, popularitate datorată prețului amețitor pe care l-a atins. O poți utiliza fie pentru a face achiziții, sau o poți cumpăra și păstra în portofoliul tău de criptomonede. Chiar dacă este volatilă, la fel ca toate celelalte criptomonede, poate fi încadrată în categoria activelor digitale pe termen lung, fiind cea mai valoroasă.

Ethereum (ETH) – este cea de-a doua cea mai mare criptomonedă, ținând cont de capitalizarea pe piață, fiind considerată una dintre cele mai bune platforme pentru aplicații descentralizate, așa numitele dApps.

Cardano (ADA) – este o altă criptomonedă în care poți investi pe termen lung. Platforma funcționează pe un protocol proof of stake (PoS), fiind rapidă, ieftină și eficientă din punct de vedere energetic.

Polkadot (POT) – poate fi considerată una dintre criptomonedele în care poți investi pe termen lung, având o capitalizare de piață de peste 7,3 miliarde de dolari. Aceasta nu este doar o criptomonedă, ci și o rețea blockchain în care pot fi construite sisteme descentralizate inovatoare.

Chainlink (LINK) – este cea de-a cincea criptomonedă în care poți investi pe termen lung. Rețeaua Chainlink, care este bazată pe Ethereum, furnizează date în timp real de la contractele inteligente off-blockchain și cele on-chain prin intermediul nodurilor.

Tokenul Chainlink este cel care facilitează tranzacțiile în rețea, având o capitalizare de piață de 3,51 miliarde de dolari, fiind plasat în topul celor mai mari 25 de criptomonede.

Criptomonede în care poți investi pe termen scurt

Algorand – este o criptomonedă care încearcă să extindă posibilitățile de utilizare privind accelerarea vitezei de tranzacționare și reducerea timpului necesar pentru ca tranzacțiile să fie considerate definitive în rețeaua sa.

Shiba Inu (SHIB) – criptomoneda poate fi considerată o investiție adecvată pe termen scurt pe această piață volatilă. Investiția pe termen scurt în SHIB are potențialul de a genera un venit considerabil în decursul a câteva luni sau săptămâni, dar așa cum potențialul este mare, la fel este și riscul, deoarece odată ce se prăbușește, se prăbușește puternic.

Dogecoin (DOGE) – este așa numita „criptomonedă meme”, având o capitalizare de piață de aproximativ 44 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *