Criptomoneda Tron (TRX): Ce este si cum funcționează?

11 noiembrie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

tron trx

Din miile de criptomonede existente pe piață este puțin dificil să te gândești în care merită să investești. Probabil primele criptomonede care ți-au venit în minte au fost Bitcoin sau Ethereum, fiind printre cele mai populare și tranzacționate monede digitale. Desigur, mai sunt și alte criptomonede cu potențial, criptomonede de viitor, în care poți investi și de pe urma cărora poți obține un profit considerabil. În această categorie a monedelor digitale cu potențial poate fi încadrată și TRON (TRX) despre care o să discutam în acest articol. Înainte de a afla ce este Tron și cum funcționează, trebuie să ne uităm mai întâi la istoria sa.

Scurtă istorie TRON (TRX)

Justin Sun este unul dintre cei mai buni și tineri antreprenori, fiind cel care a creat TRON în 2017. Aceasta a lucrat anterior și pentru Ripple, compania care a creat criptomoneda XRP și rețeaua Ripple.

TRON a început pe blockchain-ul Ethereum înainte de a migra pe propriul blockchain în anul 2018, an în care a achiziționat și integrat în ecosistemul TRON serviciul de fișiere BitTorrent, care este un pionier în domeniul serviciilor descentralizate cu aproape 100 de milioane de utilizatori activi lunar.

În 2019, moneda TRC20-USDT a fost lansată pe blockchain-ul Tron în parteneriat cu Tether.

În 2020, în august, a fost lansat JustSwap care permite schimbul rapid între token-urile TRC-20, iar la sfârșitul anului 2020, TRON a ajuns să depășească Ethereum în ceea ce privește viteza tranzacțiilor.

În aprilie 2021 TRON conținea cea mai mare cantitate de stablecoins în circulație la nivel global. Rețeaua TRON a devenit o organizație automatizată descentralizată (DAO), fiind administrată integral de comunitate, iar în decembrie, în același an, s-a descentralizat complet.

Ce este TRON?

tron trx

Aplicațiile descentralizate (dApps), contractele inteligente, jetoanele și consensul de proof-of-stake sunt printre elementele de bază ale TRON.

TRON este o platformă descentralizată bazată pe blockchain cu o criptomonedă nativă numită Tronix sau TRX. Protocolul TRON este unul dintre cele mari sisteme de operare construite pe blockchain care urmărește să ofere o scalabilitate mare și o disponibilitate ridicată pentru aplicațiile descentralizate din ecosistemul TRON. Datorită blockchain-ului descentralizat pot fi realizate o mulțime de sarcini, printre care emiterea de active token, implementarea dApps sau transferul de active.

Cum funcționează TRON?

Blockchain-ul TRON trimite informații prin trei straturi diferite, și anume stratul de stocare, stratul de aplicații și stratul de bază.

Stratul de stocare a fost creat pentru a segmenta datele depozitate pe blockchain, dar și datele de stare ale blockchain-ului însuși, adică starea contractelor inteligente.

Stratul de aplicații este folosit de către dezvoltatori pentru crearea de aplicații și portofele alimentate de cripto TRX.

Stratul de bază, așa cum sugerează și numele, îndeplinește principalele sarcini pentru blockchain. În acest strat sunt validate tranzacțiile, sunt gestionate conturile și sunt citite contractele inteligente. Stratul de bază procesează informațiile fie în limbajul de programare Java, sau în limbajul unic construit inițial pentru Ethereum – Solidify.

Spre deosebire de Bitcoin care utilizează mecanismul de proof-of-work (PoW), care necesită un consum mare de energie, TRON utilizează așa numitul mecanism de proof-of-stake delegat (DPoS) pentru a ajunge la consens. Acest consens se referă la modul în care părțile dintr-un blockchain sunt de acord că tranzacțiile sunt valide și înregistrate. Cu alte cuvinte, 27 de super-reprezentanți (SR) creează blocuri pentru rețea, iar la fiecare bloc creat sunt acordate 32 TRX super-reprezentanților.

De ce TRON este util?

analiza crypto

 • Are un mecanism DPoS – utilizează mai puțină energie decât monedele concurente precum Bitcoin;
 • Arhitectura Tron – oferă capacitatea de a gestiona mult mai multe tranzacții simultan decât sistemele proof-of-work, cum ar fi Bitcoin, care se bazează pe o rețea mare de mineri de criptomonede;
 • Procesarea rapidă a tranzacțiilor – reprezintă o îmbunătățire față de criptomonedele mai mari, având capacitatea de gestionare a 10.000 de tranzacții pe secundă, fără taxe de tranzacție;
 • Costuri mici și viteză mare de procesare atractivitate pentru contractele inteligente și dApps.

De ce este TRON unic?

Chiar dacă valorează 0.06309020, TRON este special din mai multe motive, după cum urmează:

 • Utilizatorii pot participa la selecția super-reprezentanților deținând și mizând TRX;
 • Comisionul de tranzacție pe platforma digitală descentralizată TRON este de doar 0,000005 dolari;
 • Tranzacțiile pe rețeaua TRON se desfășoară foarte rapid, fiind acceptate 2000 de tranzacții pe secundă, comparativ cu Bitcoin care acceptă până la șase tranzacții, iar Ethereum 25 de tranzacții;
 • Monedele TRX pot fi tranzacționate între cumpărători și vânzători la nivel global 24 din 24 de ore.

Cum poți cumpăra TRX?

cumpara criptomonede

Dacă te-am făcut curios și dorești să cumperi TRON sau alte criptomonede, poți apela fie la o platformă de tranzacționare criptomonede sau poți alege un ATM Bitcoin.

Dacă alegi prima variantă, pro.bitcoinromania.ro este una dintre cele mai bune platforme de unde poți cumpăra Tron sau alte criptomonede. Trebuie să urmezi patru pași simpli:

 • Creează un cont pe platformă;
 • Așteaptă să fii verificat de departamentul avizat;
 • Trimite fondurile în Lei sau Euro în cont;
 • Poți cumpăra și tranzacționa criptomoneda dorită.

Este simplu, nu-i așa?

Așa cum am menționat anterior, mai poți alege și un ATM Bitcoin unde poți tranzacționa criptomoneda dorită. Poți alege din cele 85 de ATM-uri Bitcoin România disponibile la nivel național.

Factori care influențează prețul TRON

grafic crypto

Cererea și oferta

Chiar dacă TRX nu este exploatată, jetoanele sunt oferite drept recompensă reprezentanților din rețea, existând peste 72 de miliarde de monede, oferta fiind de 101 miliarde. Pe măsură ce se dau tot mai multe monede, oferta este mai mică iar prețul poate crește.

Parteneriate

TRON a încheiat diverse parteneriate, printre care gigantul electronic Samsung sau Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă care este parte a guvernului chinez.

Popularitatea DApps

TRON este una din principalele platforme pentru aplicațiile descentralizate, iar pentru că aplicațiile descentralizate au cu siguranță o utilitate, acest lucru ar putea reprezenta un beneficiu pentru Tron.

Care este potențialul Tron?

Înainte de a-ți spune care sunt predicțiile vis a vis de prețul criptomonedei TRX, trebuie să ții cont de faptul că piața monedelor digitale este volatilă, iar predicțiile nu pot fi redate cu exactitate.

Potrivit CryptoNewsZ, prețul TRX ar putea ajunge la 0.12 dolari până la finalul anului, și la 0.15 dolari în anul 2023.

În 2024, prețul estimat ar putea fi de 0.17 dolari, în 2025 prețul ar putea ajunge la 0.24 dolari, iar în anul 2026 TRX ar putea atinge 0.26.

PricePrediction.net a făcut o predicție a prețului TRX care prevedea că prețul ar putea ajunge în 2027 la 0.73 dolari, în 2028 la 1.08 dolari, iar în 2031 la 2.34 dolari.

Predicțiile privind prețul au fost și ușor negative, WalletInvestor afirmând că prețul TRX poate scădea în cursul anului viitor, ajungând la 0,0468 dolari în octombrie 2023.

Este TRX o investiție bună?

Răspunsul la această întrebare ar putea să difere de la un investitor sau altul. Pentru unii, investiția în această criptomonedă s-ar putea dovedi una dintre cele mai bune decizii, dar pentru alții ar putea fi cea mai proastă decizie luată vreodată. Aceste două situații sunt determinate de viitorul incert al criptomonedelor, iar riscurile și recompensele sunt doi factori esențiali de care trebuie să ții cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV