Criptomoneda Algorand (ALGO): Ce este și cum funcționează?

15 noiembrie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

algorand

Dacă ai intrat deja pe piața crypto, probabil deja știi că prețul criptomonedelor este unul volatil, poate să crească sau să scadă în orice moment. Dar cu toate că volatilitatea este numitorul comun al tuturor criptomonedelor, oamenii aleg să investească, deoarece profitul pe care îl pot obține în urma investiției poate fi considerabil. Desigur, sunt elemente de care este nevoie să ții cont atunci când decizi să investești. Spre exemplu, te poți uita pentru început care sunt previzunile criptomonedelor privind fluctuațiile de preț, sau care sunt criptomonedele în care poți investi pe termen lung.

Pe lângă cele nouă criptomonede care sunt considerate a fi cele mai bune pe termen lung, mai poate fi adăugată și Algorand (ALGO), despre care o să discutăm în acest articol.

Cine a creat Algorand?

În 2017, Silvio Micali a lăsat Algorand cu scopul de a superviza proiecte de cercetare din domeniul teoriei, securității și cripto-finanțelor. La baza inovației tehnice a Algorand se află performanța, interoperabilitatea, scalarea, contractele inteligente de nivel 2 și modelele private și publice.

Ce este Algorand?

algorand

Algorand este un protocol blockchain descentralizat, pe care oricine îl poate utiliza pentru a dezvolta aplicații și transfera valoare. Acest protocol blockchain este alimentat de un algoritm de consens care permite rapiditatea, siguranța și scalabilitatea tranzacțiilor. Deoarece a fost concepută ca o rețea axată pe plăți, cu tranzacții rapide, aceasta procesează peste 1000 de tranzacții pe secundă iar finalitatea tranzacțiilor este obținută în mai puțin de cinci secunde.

Algorand tratează problemele des întâlnite la cele mai multe blockchain-uri vechi, și anume scalabilitatea și consensul. Datorită noului protocol de consens, Pure proof-of-stake (PPoS), validatorii sunt aleși la întâmplare în funcție de ponderea mizei lor în ALGO (este criptomoneda nativă a blockchain-ului Algorand). Rezerva maximă este de 10 miliarde de monede, cu o rezervă actuală de 6.6 miliarde de monede.

Datorită faptului că Algorand este un blockchain public de contracte inteligente care se bazează pe proof-of-stake, este capabil să permită dezvoltarea de aplicații descentralizate (dApps) și să ofere totodată scalabilitate. Pentru că taxele la Ethereum sunt mai ridicate, mulți dezvoltatori de dApps și comercianți de finanțe descentralizate (DeFi) au căutat alte alternative mai ieftine. Una dintre soluții a fost Algorand, ca alternativă la Ethereum.

Revenind la cele trei probleme cu care se confruntă cele mai multe lanțuri de blocuri, securitatea, scalabilitatea și descentralizarea, sau „trilema blockchain”, protocolul Algorand pretinde că încearcă să le rezolve.

Securitatea

Protocolul Algorand oferă siguranță împotriva atacurilor, ceea ce îl face ideal pentru tranzacții, pentru a crea aplicații securizate pentru diferite întreprinderi sau pentru a păstra activele cu o valoare ridicată. Acesta menține securitatea conturilor utilizatorilor, securitatea rețelei și a protocolului de consens.

Scalabilitatea

În comparație cu Bitcoin sau Ethereum, protocolul Algorand poate gestiona un număr mare de tranzacții pe secundă, dovedindu-se a fi o soluție mult mai scalabilă. Datorită protocolului de consens al Algorand este eliminată nevoia de putere de calcul utilizată în Bitcoin pentru rezolvarea problemelor criptografice.

Descentralizare

Algorand este un sistem foarte descentralizat datorită faptului că nu există o terță parte, iar tranzacțiile sunt verificate de nodurile participante în rețea, existând o egalitatea în luarea deciziilor.

Cum funcționează Algorand?

blockchain

PPoS este elementul care diferențiază Algorand de alte blockchains. Acest algoritm de consens utilizează un protocol de acord bizantin, iar în situația în care un nod ar fi compromis, miza token-ului ALGO care este deținut de participanții din rețea, ar fi protejat de chei unice.

Spre deosebire de Bitcoin, care utilizează un mecanism de consens proof-of-work, și care necesită cantități mari de energie, PPoS permite crearea și validarea de blocuri noi într-un mod mult mai rapid și eficient, lucru datorat selectării în mod aleatoriu a deținătorilor de ALGO pentru a valida și aproba fiecare bloc din lanț.

Un alt element interesant este reprezentat de faptul că doar utilizatorii care dețin o cantitate considerabilă de ALGO pot compromite securitatea altor utilizatori prin intermediul unor activități rău intenționate. Acest lucru ar conduce la deteriorarea ALGO a acestora, iar niciun deținător majoritar nu ar fi recompensat.

De ce este Algorand util?

Datorită preocupărilor privind consumul de energie, Algorand este necesar pentru a reduce costurile pentru participarea la blockchain. De asemenea, infrastructura DeFi a Algorand va fi cu siguranță un succes pe piețele emergente.

Chiar dacă Algorand are concurență mare, aceasta este înaintea multor criptomonede când vine vorba de tehnologie, ceea ce reprezintă un avantaj pentru o investiție pe termen lung.

Ce face ca Algorand să fie unic?

Algorand este similar cu alte blockchain-uri programabile, spre exemplu Ethereum (ETH). Acesta poate rula contracte inteligente și poate fi utilizat pentru crearea de aplicații descentralizate (dApps) sau token-uri criptografice.

Printre elementele care fac ca Algorand să iasă în evidență se numără:

  • Procesarea rapidă a tranzacțiilor (peste 1000 de tranzacții pe secundă) datorită mecanismului de consens de tipul proof-of-stake;
  • Acceptarea unui număr mai mare de limbaje de programare (Java, JavaScript, SDK-urile Go și Python, API-urile REST);
  • Funcționalitate ridicată (nu a înregistrat nicio întrerupere încă de la momentul lansării).

Care sunt factorii care influențează prețul Algorand?

Actualizările tehnice

Prin fiecare actualizare a ofertei tehnologice a lui Algorand, toate persoanele interesate de această criptomonedă vor arăta mai mult interes față de aceasta. Spre exemplu, în 2020, când a fost introdus Algorand 2.0 a fost înregistrată o creștere bruscă a prețului.

Parteneriatele

Un nou parteneriat înseamnă mai multă vizibilitate, și mai mulți oameni, fie că este în spațiul întreprinderilor sau în spațiul criptografic. Pentru că fundația conduce Algorand, au fost încheiate diverse parteneriate care desigur vor avea ca efect un impuls impresionant.

Descentralizare

Tehnologia blockchain are un avantaj față de operațiunile tradiționale, și anume finanțele descentralizate. Produsele DeFi au atras multă atenție, deoarece vin cu multe aplicații care îmbunătățesc fiecare protocol. Pentru că Algorand este descentralizat, va exista cu siguranță o creștere a prețului criptomonedei sale native (ALGO), pe măsură ce platforma atrage cât mai mulți utilizatori.

Care sunt predicțiile privind prețul ALGO?

Potrivit Digital Coin Price, prețul ALGO va fi mai mic de 1 dolar la sfârșitul anului 2022, iar prețul maxim va ajunge la 0.47 dolari. În 2023, prețul va fi de aproximativ 0.43 USD, iar în 2025, în decembrie, prețul poate atinge 0.44 dolari.

Pe lângă predicțiile oferite de Digital Coin Prince, Gov.Capital estimează că cel mai mic preț al monedei Algorand la începutul anului 2027 va fi de 7,17 dolari, iar cel mai mare de 9,71.

De asemenea, CryptoNewsz a preconizat că prețul ALGO va fi de peste 1.5 dolari în 2030, ceea ce înseamnă o creștere foarte mare comparativ cu prețul actual.

Cum poți cumpăra ALGO?

cumpara criptomonede

Dacă dorești să cumperi criptomonede, ai de ales între două opțiuni. Fie alegi o platformă de tranzacționare sau un ATM Bitcoin.

Dacă alegi prima opțiune, pro.bitcoinromania.ro este una dintre cele mai bune platforme de unde poți cumpăra ALGO sau alte criptomonede. Doar trebuie să urmezi patru pași simpli:

  • Creează un cont pe platformă;
  • Așteaptă să fii verificat de departamentul avizat;
  • Trimite fondurile în Lei sau Euro în cont;
  • Poți cumpăra și tranzacționa criptomoneda dorită.

Este simplu, nu-i așa?

Dacă alegi cea de-a doua opțiune, cele 85 de ATM-uri Bitcoin România disponibile la nivel național îți stau la dispoziție.

Cum poți miza ALGO?

Cea mai simplă metodă de a miza ALGO este cu ajutorul aplicației de portofel mobil, care este disponibilă pe Android și iOS. Poți depune ALGO direct în portofel pentru a miza moneda, iar în timp, ALGO va fi acumulat automat.

Este ALGO o investiție bună?

Succesul pe viitor al ALGO depinde foarte mult de tehnologia și utilitatea sa, iar în această situație, se observă o influență pozitivă și optimistă asupra DeFi și NFT. Deci, dacă dorești să investești în NFT-uri, ALGO s-ar putea dovedi o investiție foarte bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *