Un nou record: 6.000 de bancomate crypto la nivel mondial

19 noiembrie 2019 bancomat

Articol scris de Cristina Dinica

Numarul total de bancomate crypto a depasit 6.000 in cursul acestei saptamani si este in continua crestere. Potrivit datelor de la Coinatmradar, cresterea numarului de ATM-uri este una semnificativa in acest an, momentan existand 6.016 terminale in 75 de tari. Luna mai a marcat o crestere importanta, la nivel mondial instalandu-se 306 terminale. Numarul de bancomate noi a continuat sa creasca intr-un ritm relativ stabil si ulterior lunii mai, ca urmare a cresterii pretului Bitcoin.

Majoritatea ATM-urilor permit doar cumpararea, in timp ce doar 35% dintre ele permit si vanzarea de cryptomonede. Potrivit Coinatmradar, aproximativ 70% dintre bancomate ofera spre tranzactionare nu numai BTC, ci si altcoins. Daca la mijlocul anului ETH era cea mai populara cryptomoneda suportata dupa Bitcoin, iata ca acum cele mai multe terminale ofera spre tranzactionare Litecoin (peste 4.100), in timp ce ETH se regaseste in 3.565. Bitcoin, Litecoin si Ethereum sunt urmate de Bitcoin Cash – peste 2.000 de terminale, si Dash – peste 1.300 de terminale.

Din cele peste 6.000 de bancomate crypto existente la nivel mondial, 3.932 se regasesc in Statele Unite si 655 in Canada, facand din America de Nord continentul cu cele mai multe bancomate crypto, mai precis 76,9% din numarul total. In ceea ce priveste numarul de terminale din Europa, si acesta se mentine relativ stabil, la 19,5%. Daca in luna iulie Austria era tara europeana cu cel mai mare numar de ATM-uri, iata ca acum a fost detronata de Regatul Unit, cu 272 terminale, Austria avand 189 terminale.

Cresterea numarului de ATMuri crypto este un trend in plina dezvoltare la nivel international, iar in Romania suntem onorati sa anuntam ca suntem lideri pe piata exchange-urilor crypto la nivel national, avand cea mai extinsa retea de terminale. ATM-urile Bitcoin Romania reprezinta una dintre cele mai simple si rapide modalitati de a cumpara si a vinde cryptomonede. Utilizarea ATM-ului este usoara, intuitiva, clientii putand tranzactiona Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash si Litecoin. Mai mult decat atat, pana la sfarsitul lunii noiembrie beneficiati de comision 0% pentru cumpararile la ATM-urile Bitcoin Romania!

Sursa: https://coinatmradar.com/charts/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV