Nestlé si Carrefour utilizeaza tehnologia blockchain

18 noiembrie 2019 blockchain

Articol scris de Alexandra Popescu

Nestlé si Carrefour au facut echipa pentru a pune formula de lapte pentru copii la dispozitia clientilor prin tehnologia blockchain. Din punctul de vedere al celor doua companii, nimic nu este mai important pentru proaspetii parinti decat siguranta copiilor lor si a alimentelor oferite acestora. De aceea, au apelat la utilizarea blockchain pentru a ajuta la calmarea acestui instinct.

Utilizand software-ul de blockchain IBM de urmarire a alimentelor, IBM Food Trust, firmele vor oferi clientilor informatii transparente legate de originea produsului si ale miscarilor pana la livrarea in supermarketuri, initiativa avand denumirea „de la laptarie la raft”. Concret, parteneriatul dintre  Nestlé si Carrefour va urmari pe platforma blockchain produsele livrate, oferindu-le clientilor posibilitatea de a verifica laptele. Consumatorii vor putea scana un cod QR aflat pe ambalaj pentru a accesa o serie de informatii.

Tehnologia blockchain imbunatateste transparenta si avanseaza tranzactia alimentara pentru produsele de inalta calitate, pe care parintii le asteapta pentru alimentatia sugarului. Pentru Nestlé si Laboratoires Guigoz, aceasta solutie inovatoare creeaza un nou punct de referinta pentru transparenta si standarde inalte de ingrijire, necesare pentru a asigura calitatea produselor lor”, a anuntat compania Carrefour.

Initiativa vine dupa ce mai multe incidente cu alimentele i-au facut pe clienti sa fie sceptici in ceea ce priveste modul de livrare al produselor. Exemple sunt multiple, de la scandalul laptelui din China, pana la distributia poloneza de carne bolnava, acestea ridicand anumite intrebari legate de ceea ce se consuma.

Carrefour a anuntat la inceputul acestui an ca doreste pana in 2020 sa-si distribuie 20% din produsele personale prin tehnologia blockchain. Compania nu este singura care apeleaza la aceasta solutie pentru a castiga increderea clientilor. Alte firme majore, Cargill si Walmart, utlizeaza blockchain, oferind consumatorilor dovezi imuabile ca mancarea lor provine de unde se presupune si ca nu a fost adulterata pe parcurs.

In februarie, presedintele francez, Emmanuel Macron a cerut utilizarea sporita a tehnologiilor de date, cum ar fi blockchain, in UE, pentru a rezolva preocuparile legate de trasabilitatea alimentelor.

Sursa: https://www.coindesk.com/nestle-carrefour-extend-blockchain-tracking-effort-to-baby-milk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *