Vitalik Buterin a donat $ 300K in Crypto catre 3 Start-up-uri Ethereum

20 decembrie 2018 ethereum

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, a donat 300.000 de dolari in crypto catre trei start-up-uri bazate pe blockchain-ul monedei sale. Aceasta decizie a fost luata ca raspuns la un thread Twitter. Cele trei proiecte care primesc donatiile de 1.000 ETH sunt Laboratoarele Prysmatic, ChainSafe Systems si Sigma Prime.

Toate trei sunt proiecte care lucreaza la construirea urmatoarei iteratii a retelei blockchain Ethereum 2.0. Sigma Prime construieste un client Ethernet 2.0 numit Lighthouse, Laboratorul Prysmatic lucreaza la scalabilitatea ethereum, iar ChainSafe construieste si el un client Ethernet 2.0.

Miscarea a venit ca raspuns la un thread twitter in care membrii proeminenti ai comunitatii Ethereum au discutat despre modalitatile in care tehnologia ar putea fi imbunatatita, unele dintre ele invocand o finantare necorespunzatoare ca motiv pentru dezvoltarea lenta. Preston Van Loon, co-fondator al laboratoarelor Prysmatic Labs si inginer software la Google, a mentionat ca, chiar si cu veniturile suplimentare recente, „este destul de dificil sa angajam intreaga echipa cu norma intreaga, chiar si cu reduceri semnificative de salarizare.

Pentru aceste probleme invocate, Buterin a raspuns:

Tocmai ce am trimis 1000 de ETH. Yolo! (traiesti o singura data).”

Dupa ce creatorul Ethereum a donat aceasta suma importanta, comentariile au urmat. Conform unui tweet de la Ryan Sean Adams, fondatorul firmei de investitii criptografice Mythos Capital, care a citat „o dragoste dura” din partea investitorului Fred Wilson, a scris ca ethereum-ului “ii lipseste conducerea operationala de baza„.

Ameen Solaimani, CEO la SpankChain, a raspuns: „Ethereum necesita concentrare si impune o urgenta sporita asupra scalabilitatii, pentru a recupera teren. Trebuie sa se miste repede sau altfel moare lent.

O a doua donatie a fost acordata Sigma Prime, cand co-fondatorul Paul Hauner a scris ca proiectului sau „i-au fost refuzate cateva ajutoare financiare recent”. Buterin a raspuns pozitiv iarasi si a donat inca 1000 ETH.

Cea de-a treia donatie a fost acordata companiei aflate la inceput de drum ChainSafe din Canada, dupa ce Mikerah Quintyne-Collins a declarat: „Voi renunta literalmente daca vom primi 100k dolari in ETH.” Buterin a acceptat angajamentul si a donat proiectului, spunand ca “Astept rezultate!

Buterin, care pana acum se descria (suna destul de ironic acum) pe Twitter ca fiind un „non-daruitor de ethereum” ca raspuns la numerosii scammers de pe platforma social media, a oferit de asemenea trei linkuri care confirma tranzactiile care provin din adresa sa bine cunoscuta de Ethereum.

Laboratoarele Prysmatic si Sigma Prime au primit de asemenea donatii de la Fundatia Ethereum. Laboratoarele Prysmatic au primit 500.000 de dolari in octombrie si 100.000 de dolari in luna martie, iar Sigma Prime a obtinut 150.000 de dolari in octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *