Logistica maritima din Coreea de Sud – eficientizata de tehnologia blockchain

19 decembrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Doua ministere din guvernul sud-coreean colaboreaza pentru explorarea potentialului Blockchain cu scopul de a eficientiza logistica maritima. Potrivit unui anunt din cursul zilei de ieri, Ministerul Stiintelor si Planificarea Viitorului, impreuna cu Ministerul Oceanelor si Pescuitului, au lansat un proiect-pilot pentru a vedea modalitatea in care tehnologia registrului distribuit poate contribui la eficientizarea procedurilor existente in industria navelor pentru transportul containerelor.

Incepand din aceasta luna si pe tot parcursul anului viitor, testele vor fi realizate in cadrul celui mai important port din sudul statului, Busan. Folosind tehnologia blockchain, proiectul vizeaza cresterea transparentei intre parti in procesul de transport maritim, permiterea partajarii in timp real a informatiilor si, nu in ultimul rand, imbunatatirea operatiunilor de import si export. In cazul in care proiectul-pilot se demonstreaza a fi un succes, Ministerul Stiintelor si Planificarea Viitorului si Ministerul Oceanelor si Pescuitului urmeaza sa extinda utilizarea tehnologiei in toate porturile din tara.

Proiectul de logistica maritima este unul dintre proiectele anuntate de guvernul sud-coreean in vara acestui an, cand autoritatile au declarat ca opt sectoare ale economiei nationale vor primi finantare interna de peste 4.4 miliarde de dolari. Potrivit anuntului de la momentul respectiv, o buna parte din fonduri au fost directionate catre dezvoltarea tehnologiei Blockchain. “Vom stabili o foaie de parcurs pentru dezvoltarea tehnologiei de tip blockchain si vom planifica sa asiguram 90% din nivelul tehnologic pana in 2022, in comparatie cu tarile de top din lume”, a spus la acel moment Ministerul Stiintei si Planificarea Viitorului.

Anul viitor, guvernul ar putea dubla numarul de proiecte-pilot din sectorul public. De asemenea, autoritatile au declarat ca intentioneaza sa sprijine cel putin trei proiecte nationale de tip blockchain conduse de persoane private. Luna trecuta, Asociatia Barourilor din Coreea a cerut guvernului sa grabeasca introducerea reglementarilor privind blockchain pentru a contribui la dezvoltarea industriei tehnologice si pentru a proteja investitorii.

Sursa: https://cryptonews.com/news/south-korean-gov-t-to-almost-double-investments-in-blockchai-3091.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *