Vicepresedintele senior Ripple promoveaza intens xRapid

18 aprilie 2019 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Asheesh Birla, vicepresedintele senior Ripple, a dezvaluit recent ca are planuri importante de expansiune pentru platforma xRapid. Aceasta promovare agresiva a produsului companiei cu sediul in San Francisco vine din dorinta Ripple de a schimba intregul sistem de plati. xRapid este o platforma de decontare in timp real, ce are ca scop accelerarea platilor internationale. Construita pentru uz comercial si bazata pe XRP, aceasta platforma nu numai ca reduce durata de procesare a tranzactiilor de plata transfrontaliere, dar si costurile.

Birla a declarat ca Ripple se afla in plin proces de extindere a platformei de plati transfrontaliere catre mai multe tari din intreaga lume. “La cerere, lichiditatea este disponibila in prezent si in Mexic si Filipine. Pana acum, raspunsurile pozitive ale clientilor nostril din aceste doua tari au fost coplesitoare. Dar lucram la urmatoarea serie de destinatii, pe care le vom anunta. Stiu ca echipele noastre de dezvoltarea produselor, cea de marketing si cea de inginerie lucreaza din greu pentru a rezolva urmatorul set de destinatii, astfel incat sa putem oferi clientilor nostri o gama larga de optiuni in ceea ce priveste expansiunea globala”, sustine Birla.

Birla considera ca actualul sistem de plati transfrontaliere este un proces invechit, care necesita mult timp. “Daca ati facut un transfer bancar transfrontalier, stiti ca este mai rapid sa obtineti acesti bani, sa urcati intr-un avion si sa va deplasati la destinatie. Lucrul nebun despre platile de astazi, din 2019, este ca, daca doriti sa trimiteti bani undeva in lume, procedura nu prea s-a schimbat din anii ‘60”, a declarat vicepresedintele senior Ripple. xRapid permite furnizorilor de plati si bancilor sa proceseze rapid tranzactiile, utilizand XRP ca pe o “punte” intre valute.

Mai precis, platforma accepta bani fiat, ii converteste in XRP pe care ii transmite in tara de destinatie, unde este convertit in moneda fiat a acelui stat. Astfel, dincolo de costurile reduse, partile implicate vor vedea o imbunatatire importanta in scurtarea duratei de procesare: de la cateva zile la cateva minute. Lista partenerilor Ripple este una semnificativa, din care fac parte peste 100 de banci centrale si multe alte institutii de plata. Mai mult decat atat, se pare ca aceasta lista este in crestere, dat fiind faptul ca tot mai multi furnizori de plati urmaresc reducerea costurilor intr-un mod in care pana acum nu a fost posibil.

Sursa: https://www.ccn.com/ripple-global-expansion-xrp-based-xrapid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *