Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 17-18 Aprilie

19 aprilie 2019 altcoins, analiza tehnica, blockchain, criptomoneda, cryptomoneda, ripple

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* XRP/USD *

XRP/USD 1D (Daily) Range View

➡️ Luni și miercuri am analizat structura prezentată de BTC și ETH, urmând să rezervăm pentru astăzi moneda de pe locul 3 din punct de vedere al capitalizării totale. Deși a suferit o corecție de peste 90 de procente, Ripple rămâne una dintre cele mai urmărite crypto monede, datorită prețului foarte mic pe care îl are (cauzat de numărul monedelor aflate în circulație) și a bazei de investitori pe care și-a format-o. Revenind la grafic: ținem să precizăm că acesta a fost capturat pe o scară logaritmică (nu lineară – cu care suntem obișnuiți) pentru a face scăderea (sau creșterea din 2017) să nu micșoreze perspectiva.

➡️ Am păstrat graficul simplu. Atât de simplu încât are doar nivele cruciale de confirmare (fie că vorbim de breakout sau breakdown) prezente pe el:

1⃣ Primul și cel mai important: $0.355, marcat cu o linie îngroșată. Acesta reprezintă nivelul în jurul căruia XRP a hotărât să-și dezvolte consolidarea din triunghiul încadrat între linii albastre (a cărui dezvoltare a început încă din toamna anului trecut). Acesta a reprezentat și un nivel de răscruce pentru participanții la piață, care s-au lovit fie de rezistență, fie de suport, la acest nivel orizontal, oferindu-i rolul pivotant pe care l-am etichetat pe grafic. Pentru a păstra lucrurile clare: taurii (cumpărătorii) își doresc să vadă o dezvoltare peste acest nivel, pe când urșii (vânzătorii) – sub.

2⃣ Cel de-al doilea reprezintă ultimul „higher low” de pe grafic, stabilit la $0.285. Prin faptul că wick-urile (umbrele) inferioare ale lumânărilor din [15 dec 2018] și [29 ian 2019] s-au oprit în exact același punct, denotă lichiditatea pe care Ripple a strâns-o aici. Totodată, acesta marchează și punctul de invalidare al variantei bullish de la ideea următoare.

3⃣ În grafic avem prezent și un interval major de rezistență, în jurul pragului de la $0.45. Observăm reacțiile din trecut ale prețului odată ce a ajuns aici: de 3 ori a oferit suport, odată rezistență și odată a consolidat în jurul acestuia. În cazul în care XRP reușește să redobândească nivelul, putem vedea prețuri mult mai mari, în stilul mișcării parabolice din 2017.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *