Ucraina va implementa platile in BTC pentru transportul public

2 aprilie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Piata cryptomonedelor – un fenomen global ce a atras atentia din ce in ce mai des. La un deceniu de la aparitia primei monede descentralizate, cryptomonedele si tehnologia blockchain sunt din ce in ce mai folosite de publicul larg pentru tranzactii sigure, simple si rapide, oriunde in lume. Nu este deci deloc suprinzator ca Bitcoin si alte cryptomonede sunt folosite inclusiv in administratia publica, nu numai in mediul privat. Astfel de hotarari atesta faptul ca BTC nu mai reprezinta un subiect de nisa, ci o metoda de plata cu avantaje incontestabile. De aceste avantaje s-au convins si autoritatile din Ucraina. Mai precis, administratia de stat a orasului Kiev a reexaminat meritele adoptarii platilor in Bitcoin in sistemul de transport public al orasului.

Aceasta hotarare face parte din lucrarile de modernizare a infrastructurii de transport public din Kiev, care doreste sa se alinieze altor orase importante din intreaga lume. Administratia de Stat a orasului Kiev (KCSA) a luat in considerare acceptarea platilor in crypto in reteaua de transport public din 2018, insa propunerea a fost abandonata la acel moment din cauza evolutiei pietei crypto. Potrivit rapoartelor, KCSA intentiona de a oferi atunci posibilitatea platii biletelor pentru autobuze, fara ca aceasta propunere sa se materializeze. Acum, autoritatile au reexaminat avantajele platilor in crypto si considera ca acestea ar simplifica procesul de naveta in metropola atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Potrivit stirilor locale, autoritatile doresc implementarea unui sistem de transport public bazat pe e-ticketing pana in anul 2024.

Hotararea de a implementa platile in BTC in transportul public va contribui cu siguranta la gradul de constientizare in randul populatiei, dar si la procesul de adoptare crypto in Ucraina. La mijlocul anului trecut, presedintele comisiei pentru valori mobiliare a solicitat reglementarea si legalizarea cryptomonedelor dat fiind faptul ca acestea sunt de neoprit. Autoritatile din Argentina au implementat deja de la inceputul acestui an platile in crypto pentru transportul public in 37 de localitati de pe teritoriul statului.

Sursa: https://www.chepicap.com/en/news/8575/kiev-exploring-possibility-of-accepting-bitcoin-for-public-transport.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *