Bitcoin a inregistrat o crestere spectaculoasa

2 aprilie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin a inregistrat o crestere spectaculoasa, de la 4200 dolari la 5000 dolari in doar cateva minute, marcand o crestere de peste 15% in ultimele 24 de ore. Pretul monedei digitale rege s-a plasat in jurul valorii de 4.100 $ la inceputul sesiunii de tranzactionare, iar cresterea ei spectaculoasa, spre deliciul traderilor, a determinat si cresterea celorlalte cryptomonede.

Momentul mult a asteptat a sosit: Bitcoin a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere din ultimele luni si a distrus efectiv nivelul de rezistenta. Piata Crypto este marcata de un moment numit „pump” (speram ca nu si dump), in momentul in care capitalizarea bursiera totala depaseste 160 miliarde de dolari, condusa de criptomoneda rege insusi.

Miscarea ascendenta a durat mai putin de o ora, iar BTC a reusit sa treaca de pragul de 4.200 de dolari si-o lumanare verde atotputernica a dus criptomoneda pana la peste 5.000 de dolari, conform graficelor de la Trading View. Acesta este un nivel critic, deoarece a depasit Media Mobila Exponentiala (EMA) de 200, care se afla sub nivelul de 4.700 de dolari. O mica retragere a avut loc asa cum era de asteptat, iar Bitcoin a revenit la nivelul anterior de 4.700 de dolari, inainte de a se ridica pentru a inregistra al doilea pump in mai putin de 24 de ore. Rapoartele Coinmarketcap indica faptul ca BTC a crescut cu 15%, la momentul redactarii articolului pozitionandu-se in jurul valorii de 4.700 $.

Ethereum a reusit sa „castige” doar jumatate din ceea ce Bitcoin a inregistrat, deoarece o crestere de doar 7% a fost observata, aducand ETH putin peste pragul de 150 de dolari. XRP a inregistrat o miscare similara, pe masura ce a ajuns la 0.336 USD in timpul pumpului crypto din Asia. Ambele active raman insa slabe din punct de vedere al cresterii sunt in comparatie cu Regele Bitcoin. EOS si Litecoin, au marcat castiguri de peste 10% la momentul redactarii articolului.

Sursa acestei cresteri impresionante nu este inca cunoscuta, desi este posibil ca una sau mai multe balene sa provoace actiunile pozitiva din piata. Realitatea actuala ne indica ca exista un numar din ce in ce mai mare de persoane din cadrul Crypto Twitter, care cred ca indicatorii sugereaza ca piata bearish ar putea ajunge la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *