Tron patrunde in top 10 altcoins pe fondul cresterii pietei

21 mai 2018 altcoins, bitcoin, tron

Articol scris de Cristina Dinica

Piata crypto a inregistrat o crestere in ultimele 24 de ore, toate cele mai importante zece cryptomonede listate pe Coinmarketcap fiind marcate de un trend ascendent. Astfel, capitalul de piata a ajuns la valoarea totala de 392 miliarde de dolari, inregistrand o crestere dupa ce in cursul zilei de vineri scazuse la aproximativ 361 miliarde de dolari.

Bitcoin, cryptomoneda-rege, a crescut cu aproximativ 3% in ultimele 24 de ore, la momentul publicarii articolului ajungand la valoarea de 8.500 dolari. Cresterea s-a facut simtita si in cazul altcoins. Ethereum a depasit pragul psihologic de 700 de dolari, avand in prezent valoarea de 715 dolari, cu o crestere asemanatoare in ultimele ore. Valoarea Bitcoin Cash este la momentul publicarii articolului 1.290 dolari, conform datelor Coinmarketcap, dupa ce in urma cu cateva ore atinsese pragul de 1.300 dolari.

tron crestere

Cea mai spectaculoasa crestere a fost inregistrata de TRON, care a patruns astfel in top 10 altcoins in functie de capitalizarea de piata. TRX a cunoscut una dintre cele mai mari cresteri de pe piata crypto in ultimele 24 ore ore. Cresterea de peste 11.5% a condus la o valoare de 0.081 dolari la momentul publicarii articolului.

Anterior cresterii de peste weekend, piata crypto inregistrase o scadere de aproximativ 10% pe durata desfasurarii conferintelor Consensus – 14-16 mai, in ciuda predictiilor analistilor. Tom Lee, analist Wall Street si co-fondatorul Fundstrat Global Advisors, declarase recent ca aceasta conferinta va determina un impuls pentru piata crypto. “Ne asteptam ca BTC si crytomonedele sa se comporte la fel ca in anii precedenti si sa creasca pe durata Consensus”, declarase la inceputul lunii Lee.

Intr-un raport adresat clientilor sai vineri, acesta a explicat ca predictia sa se bazase pe faptul ca in timpul conferintelor comunitatea crypto se reunea “intr-un loc centralizat”. Contrar asteptarilor, trendul ascendent al pietei crypto nu s-a facut simtit in timpul conferintelor, desi numarul celor interesati s-a triplat fata de cel de anul trecut, ajungand la 8.700 de participanti.

Potrivit Bloomberg, Fundstrat si Tom Lee au confirmat predictiile anterioare, conform carora pretul BTC va ajunge la 25.000 de dolari pana la sfarsitul acestui an si 36.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2019.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/fundstrats-lee-admits-poor-prediction-of-bitcoin-rally-still-expects-25k-price-by-year-end

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *