Belarus: Dezvoltarea economiei digitale este principala prioritate

16 mai 2018 bitcoin, blockchain, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Belarus considera ca digitalizarea economiei se numara printre principalele prioritati ale tarii, motiv pentru care se urmareste promovarea economiei digitale in cadrul unei sesiuni a Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Ministrul Telecomunicatiilor si Informatizarii, Serghei Popkov, a declarat in cadrul Forumului Digital Eurasian ca tehnologia digitala este considerata o prioritate majora datorita capacitatii sale de a transforma “economia, administratia publica si serviciile sociale”.

belarus bitcoin

Popkov a facut referire si la Decretul pentru Dezvoltarea Economiei Digitale, adoptat recent, care faciliteaza activitatile referitoare la tranzactiile crypto. “Decretul nr. 8 adoptat a oferit drepturi fara precedent pentru rezidentii din Belarus High Technologies Park (HTP) pentru a explora tehnologii inovatoare precum Blockchain, cryptomonedele si contractele inteligente”, a declarat acesta.

HTP se refera la zona economica speciala creata in 2005, ca urmare a semnarii unui decret de catre presedintele Belarusului, Alexandru Lukashenko. Activitatile desfasurate in aceasta zona, similar situatiei din Silicon Valley, Statele Unite, sunt legate de domeniul IT. HTP este singurul loc din tara care ofera anumite beneficii fiscale, rezidentii fiind scutiti de impozitul pe venit, de plata TVA, de impozitul pe teren si pe proprietate.

Declaratii in acest sens a facut si Presedintele Camerei Reprezentantilor, Vladimir Andreichenko, in cadrul unei intalniri cu ambasadorul georgian in Belarus, Valeri Kvaratskhelia. Andreichenko a dezvaluit ca Belarus lucreaza la un proiect pentru promovarea economiei digitale pentru sesiunea OSCE din Berlin, din luna iulie.

Hotararea Belarusului vizeaza promovarea economiei digitale. De asemenea, se ocupa de aspectele legate de cresterea economica in regiunea OSCE, eliminarea diferitelor obstacole si bariere, armonizarea standardelor, etc”, a declarat acesta. Proiectul de lege a fost deja pregatit si va necesita un anumit numar de semnaturi la Camera Reprezentantilor din Belarus. Andreichenko a declarat ca propunerea va fi inaintata si deputatilor georgieni pentru a obtine sprijinul lor.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/belarus-considers-digital-economy-a-top-priority-develops-resolution-for-osce-meeting

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV