Amazon, Microsoft si alte companii de top vor tehnologia Blockchain

15 mai 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Ideea de utilizare a cryptomonedelor a patruns in sectorul bancar, pe masura ce bancile, institutiile financiare, dar si organizatii guvernamentale incep sa experimenteze si sa adopte tehnologia Blockchain. Tehnologia Blockchain, in timp ce este atasata intrinsec cryptomonedelor, are numeroase aplicatii si in alte sectoare.

amazon microsoft blockchain

Recent, corporatii recunoscute pentru dominatia lor asupra diferitelor segmente ale pietei au inceput sa utilizeze cryptomonedele si tehnologia ce sta in spatele lor. Microsoft – cea mai mare companie producatoare de software din lume, Amazon – pionieri in domeniul e-commerce, dar si alte companii de top isi indreapta atentia asupra tehnologiei Blockchain intr-un moment in care a devenit evident ca acesta este viitorul.

Implicarea Microsoft pe piata crypto a inceput in decembrie 2014, cand cumparaturile din magazinele Windows si Xbox puteau fi platite in Bitcoin. Acceptarea platii in Bitcoin la magazinele Microsoft a venit intr-un moment in care adoptarea cryptomonedelor era la un nivel scazut. Aceasta a fost primul indiciu conform caruia compania era deschisa fata de inovatie in general si fata de piata crypto in mod special.  Microsoft dezvolta acum aplicatii de tip Blockchain si lucreaza la constructia de platforme pe care intreprinderile isi pot dezvolta aplicatiile de tip Blockchain, cum ar fi Cadrul Confidential Consortium (Coco), un protocol bazat pe Ethereum.

Amazon a revolutionat piata de e-commerce si incearca sa se afirme si in ceea ce priveste tehnologia Blockchain, inainte competitorilor sai. Atat Amazon, cat si IBM si Oracle, propun solutii care vor permite utilizatorilor sa construiasca si sa gestioneze propriile aplicatii descentralizate. Utilizatorii Amazon vor putea sa isi creeze propriile aplicatii de tip Blockchain prin intermediul Amazon Web Services (AWS).

Oracle, cea de-a doua companie de software din lume, a prezentat de curand produse de tip Blockchain pe care a anuntat ca le va lansa in urmatoarele doua luni. De asemenea, gigantul Samsung are in vedere utilizarea unei platforme de tip Blockchain pentru gestionarea retelei si lantulului de aprovizionare global. Tehnologia Blockchain a fost folosita si de catre una dintre cele mai mari banci din Spania, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, pentru a emite un imprumut in valoare de 75 de milioane de euro, iar numarul cazurilor de utilizare a tehnologiei continua sa creasca in intreaga lume.

sursa: https://bitcoinnews.com/microsoft-and-amazon-embrace-blockchain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV