Samsung doreste implementarea Blockchain pentru gestionarea retelei globale

16 aprilie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Gigantul Samsung are in vedere utilizarea unei platforme de tip Blockchain pentru gestionarea retelei si lantulului de aprovizionare global. Samsung, cunoscut mai ales ca producator de produse electronice si smartphone-uri, doreste implementarea Blockchain cu scopul de a urmari transporturile sale globale.

samsung implementarea blockchain

Dincolo de urmarirea transporturilor, utilizarea Blockchain ar putea sa reduca timpul intre expedierea produselor si transporturile acestora catre utilizatorii finali. Intr-o declaratie catre Bloomberg, Song Kwang-woo, responsabil cu implementarea Blockchain la Samsung SDS – filiala IT a Samsung, a dezvaluit ca un alt avantaj este reducerea costurile de transport cu pana la 20%.

Acesta a confirmat faptul ca SDS lucreaza la implementarea Blockchain pentru Samsung Electronics. Astfel, Samsung s-ar plasa printre primii producatori mondiali ce vor explora aplicabilitatea tehnologiei Blockchain la o asemenea scala. Song Kwang-woo a declarat ca “aceasta va avea un impact enorm asupra lanturilor de aprovizionare din industriile producatoare. Blockchain este o platforma de baza pentru transformarea noastra digitala”.

SDS a incheiat in decembrie 2017 un proiect pilot de 7 luni, dovedindu-si deja experienta in implementarea tehnologiei Blockchain pentru industria logistica și maritima. Acestia au inregistrat și urmarit transporturile maritime – importuri si exporturi din industria maritima din Coreea de Sud.  Proiectul a fost realizat in colaborare cu Ministerul Oceanelor si Pescuitului, Serviciul Vamal, gigantul IBM si Hyundai Merchant Marine.

Conform unui raport SDS, in 2018 “se asteapta sa se proceseze 488.000 de tone de marfa aeriana si peste 1 milion de colete”. Expeditiile includ telefoane Samsung, ecrane OLED folosite de iPhone si electrocasnice.

In noiembrie 2017, guvernul din Seoul a ales Samsung SDS sa implementeze tehnologia Blockchain in administrarea orasului ca mijloc de crestere a transparentei si de sporire a confortului cetatenilor. De asemenea, guvernul coreean si-a anuntat intentia de a aplica tehnologia Blockchain asupra intregii administratii municipale pana in anul 2022.

 

Surse: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-15/samsung-jumps-on-blockchain-bandwagon-to-manage-its-supply-chain

https://www.ccn.com/samsung-electronics-turns-to-blockchain-to-manage-its-global-supply-chains/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *