Bitcoin si altcoins crestere semnificativa in ultimele 24 ore

13 aprilie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin, cryptomoneda rege pe piata mondiala, a inregistrat o crestere de aproximativ 15% a valorii, de la 6.900 dolari la 8.000 USD. Toata piata crypto a fost marcata de un trend ascendent, iar pretul BTC a crescut cu 1.100 de dolari intr-un interval de 30 de minute in cursul zilei de ieri, 12.04. La momentul editarii articolului, valoarea unul BTC depaseste 8.090 dolari, conform Coinmarketcap.

crestere bitcoin

Ethereum a cunoscut, de asemenea, o crestere semnificativa, ajungand la valoarea de 465 dolari in cursul zilei de ieri, dupa aproximativ o luna in care cursul a stationat in jurul valorii de 400 dolari. ETH a crescut cu peste 12% pe o perioada de 24 de ore, cursul fiind de aproximativ 515 dolari la momentul editarii articolului, conform Coinmarketcap. Pe fondul cresterii Bitcoin si altcoins, capitalizarea de piata a depasit in cursul zilei de ieri 300 miliarde de dolari.

Desi este imposibil sa identificam un singur factor care sa justifice tendinta pietei crypto, exista o varietate de factori care pot contribui la aceasta crestere. Utilizatorii Twitter au speculat ca unul dintre motivele pentru aceasta crestere ar putea fi anuntul mai multor investitori institutionali de a intra pe piata crypto. Recent, controversatul investitor George Soros a acordat permisiune Fondului Soros de a tranzactiona cryptomonede. De asemenea, Venrock – firma de capital de risc fondata de familia Rockefeller a anuntat ca va investi in cryptomonede, la fel si familia Rothschild.

Alti utilizatori Twitter speculeaza ca impulsul puternic primit de piata crypto porneste de la anuntul publicat ieri, conform caruia Bitcoin reprezinta o moneda conforma cu legea Shariah. Deși interesul pentru cryptomonede si investitiile in Bitcoin au continuat sa creasca, piata crypto creeaza confuzie in randul musulmanilor – care reprezinta aproape un sfert din populatia lumii. Shariah este un set de reguli urmate de musulmani in conformitate cu Coranul. Anuntul publicat ieri confirma permisibilitatea islamica de a tranzactiona cryptomonede. Mai precis, Bitcoin indeplinește definitia banilor islamici și tranzactionarea este permisa, conform legii Shariah.

 

Surse: https://cointelegraph.com/news/bitcoins-price-jumps-1000-in-30-minutes-of-market-growth-across-the-board

https://blossomfinance.com/press/is-bitcoin-halal-or-haram-a-shariah-analysis

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *