Universitatea Nationala din Irlanda cere guvernului sa promoveze Blockchain

14 mai 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Profesorii de la Universitatea Nationala din Irlanda (NUI), Galway, au realizat un studiu referitor la tehnologia Blockchain si avantajele pe care aceasta le prezinta. Ca parte a studiului realizat, autorii au cerut guvernului irlandez sa promoveze tehnologia pe scala larga si intr-o mai mare masura pe teritoriul tarii.

universitatea nationala din irlanda blockchain

Studiul intitulat “Adoptarea Blockchain in Irlanda: Examinarea influentei factorilor organizationali” a fost realizat de NUI Galway in parteneriat cu Asociatia Blockchain din Irlanda. Studiul analizeaza factorii care influenteaza companiile irlandeze in decizia lor de a adopta tehnologia Blockchain. Rezultatele arata ca doar 40% din companiile din Irlanda folosesc acesta tehnologie, ceea ce este, potrivit cercetatorilor, o rata relativ scazuta.

Trevor Clohessy, profesor universitar doctor Universitatea Nationala din Irlanda, a condus cercetarea si a cerut guvernului dezvoltarea unei initiative nationale de promovare a Blockchain in Irlanda. “Mai mult decat in managementul afacerilor, alte utilizari benefice ale acestei tehnologii ar fi in ceea ce priveste buletinele de vot pentru a combate frauda electorala si cautarea unui sistem de identificare a frontierelor, controlat de tehnologia Blockchain, care ar putea oferi o posibila solutie pentru problematica frontierelor Nord / Sud ca urmare a Brexit”, a declarat acesta.

Studiul propune recomandari pentru sporirea gradului de adoptare a Blockchain, dar si gradul de constientizare in randul cetatenilor. Conform autorilor, Blockchain va avea un impact pozitiv asupra cresterii economice si va reprezenta baza pentru modul in care guvernul si organizatiile irlandeze isi vor desfasura activitatile. Rezultatele studiului au aratat faptul ca factorii principali care afecteaza adoptarea tehnologiei sunt incertitudinea legislativa, lipsa expertizei si pregatirea organizationala.

Irlanda ocupa locul al 13-lea in topul Bloomberg Innovation Index, avand punctaje mari in ceea ce priveste productivitatea si infrastructura IT avansata. In ultimii ani, Irlanda s-a remarcat ca fiind un important centru pentru afaceri fintech si Blockchain, inregistrand o rata scazuta a impozitului pe profit.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/irish-university-study-calls-for-government-action-to-promote-blockchain-in-the-country

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *