Raport posesia de cryptomonede dezvaluie cifre surprinzatoare

11 mai 2018 altcoins, bitcoin, blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Daca in anii precedenti termenii Blockchain, Bitcoin sau Ethereum erau familiari doar pentru un segment limitat al populatiei, in cursul anului trecut interesul pentru piata crypto a crescut semnificativ, sustinut, evident, si de trendul ascendent al pietei. Numai in 2017, valoarea totala a tuturor cryptomonedelor a crescut cu peste 3.300%, depasind 600 de miliarde de dolari. Cresterea Bitcoin a fost, de asemenea, una impresionanta – peste 1.300% pe parcursul celor 12 luni, la fel si posesia de cryptomonede.

posesia de cryptomonede

In acest context a fost realizata o cercetare referitoare la gradul de adoptare a cryptomonedelor. Scopul cercetarii a fost acela de a “masura raspandirea constientizarii, cunostintelor, intentiei de cumparare si a posesiei de cryptomonede” printr-un sondaj online in tarile cu cele mai dezvoltate piete crypto. Au participat la sondaj 29.000 de persoane din Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Japonia, Germania, Marea Britanie si SUA. Raportul realizat de Dalia Research a fost publicat in aceasta saptamana si scoate in evidenta diferente in ceea ce priveste detinerea de cryptomonede si cunoasterea pietei crypto in functie de educatie, sex si nationalitate.

Conform rezultatelor, 75% dintre cei care au raspuns intrebarilor din sondaj au auzit de cryptomonede, insa doar 50% inteleg ce reprezinta ele. Atat gradul de “awareness”, cat si nivelul cunostintelor sunt mai ridicate in Coreea de Sud (87%, respectiv 60%) si Japonia (83%, respectiv 61%). Studiul asociaza posesia de crypto cu nivelul ridicat de educatie:  nivelurile superioare de scolarizare se coreleaza cu posesia de cryptomonede (invatamant superior – 12%, fata de 4% pentru cei cu studii medii), dar si cu intentia de cumparare in viitorul apropiat.

Raportul a aratat ca publicul masculin este in general mai interesat de piata crypto, cu o diferenta de 11 procente. Decalajele de gen cele mai mari (19%) s-au semnalat in Marea Britanie, SUA si Germania, fata de tarile asiatice, unde diferentele sunt mai mici de 9%. Tendinta este asemanatoare si in ceea ce priveste posesia de cryptomonede: mai mult barbati detin crypto, diferenta intre sexe fiind de 13% in Statele Unite fata de 4% in China si India.

Sondajul realizat de Dalia Research nu acopera si piata din Romania, insa este evident faptul ca din ce in ce mai multe persoane sunt preocupate de Bitcoin, altcoins si tehnologia Blockchain. Va asteptam in perioada 18-20 mai, la Bucharest Technology Week, pentru a afla cum puteti tranzactiona Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Dash si alte 30 cryptomonede.

 

Sursa: https://medium.com/daliaresearch/how-many-people-actually-own-cryptocurrency-4ff460301520

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *