Blockchain salveaza industria cinematografica de piraterie

10 mai 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Hollywood isi indreapta atentia catre tehnologia din spatele cryptomonedelor pentru a distribui filme intr-un mod ce doreste sa puna capat pirateriei din industria filmelor. Acum, la inceputul celui de-al 71-lea festival anual de film de la Cannes, unul dintre punctele forte va fi Programul NEXT, care se concentreaza asupra inovatiei in industria cinematografica prin intermediul tehnologiei Blockchain.

industria cinematografica blockchain

Desi cei mai multi pasionati de industra cinematografica sunt obisnuiti sa plateasca pentru vizionarea filmelor, pirateria a devenit una dintre cele mai mari probleme din industrie. Conform unui studiu, in Statele Unite 24% dintre respondenti au vizionat un film piratat cat acesta inca rula la cinema. De asemenea 48% dintre respondenti au vizionat filme piratate dupa ce acestea nu mai rulau, insa inainte de a fi disponibile pe DVD sau la TV. Numai in anul 2010 industria filmelor pentru televiziune si cinema a inregistrat pierderi de 6.7 miliarde de dolari din cauza pirateriei, iar acest numar se asteapta sa creasca la 52 miliarde pana in 2022.

Un producator renumit se remarca in mod special prin dorinta de a demonstra modul in care tehnologia Blockchain va ajuta industria cinematografica sa limiteze pirateria. Andrea Lervolino, antreprenor si producator de filme de la Hollywood, a anuntat lasarea TaTaTu – o platforma bazata pe tehnologia Blockchain. Potrivit lui Iervolino, “cele mai multe modele de afaceri cu platformele de continut se bazeaza pe faptul ca utilizatorul final plateste pentru continut, ceea ce genereaza o piata pentru generarea de venituri ilegale si, prin urmare, venituri mai mici pentru proprietarii de continut”.

Oferind acces liber la continutul mainstream prin reteaua Blockchain, platforma TaTaTu va permite celor care detin drepturile de continut sa genereze venituri pentru continutul stocat in arhiva TaTaTu. La fel ca in cazul altor platforme bazate pe Blockchain, TaTaTu adopta o abordare cryptoeconomica in ceea ce priveste consumul si distribuirea continutului, oferind utilizatorilor stimulente crypto pentru a viziona si partaja continutul.

 

Surse: http://bitcoinist.com/blockchain-save-movies-online-piracy/

https://www.forbes.com/sites/rachelwolfson/2018/05/07/film-industry-looks-towards-cryptocurrency-to-combat-piracy-by-rewarding-users-to-watch-free-content/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV