Trendul actual al pietei oportunitate valoroasa pentru investitii

14 iunie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Trendul descendent cunoscut in ultimele zile de piata crypto este interpretat de specialisti ca fiind “o oportunitate valoroasa pentru investitii”. Dragan Boscovic a acordat un interviu in care a discutat despre viitorul Bitcoin. Boscovic este profesor de informatica si inginerie la Universitatea de Stat din Arizona (ASU), precum si directorul Blockchain Research Lab, un proiect care urmareste dezvoltarea aplicatiilor bazate pe tehnologia Blockchain. Intr-un interviu recent cu ASU Now, acesta si-a prezentat perspectiva asupra cryptomonedei-rege din punct de vedere investitional.

bitcoin oportunitate

Potrivit lui Boscovic, cryptomonedele, desi relativ noi, au aparut deja de aproximativ un deceniu, acesta fiind intervalul normal de timp pentru ca o noua tehnologie sa se dezvolte. El mentioneaza, de asemenea, ca “industria vede acum o oportunitate de a oferi un nou avantaj pentru trading, extinzand posibilitatile pentru investitori”. Din punctul de vedere al consumatorului, cryptomonedele introduc o noua alegere – un bun intangibil care presupune noi oportunitati de investitii.

Boscovic considera ca acceptarea Bitcoin in randul instrumentelor traditionale de investitii va deschide, de asemenea, usa si altor cryptomonede.Investitorii institutionali recunosc acest nou activ ca o oportunitate de investitii valoroasa. Acest lucru va incuraja investitorii individuali. De asemenea, va incuraja consumatorii si magazinele mici sa inceapa tranzactionarea in cryptomonede”, a spus profesorul.

Perspectiva sa pare sa confirme informatiile din luna aprilie, conform carora piata crypto a inceput sa atraga investitorii institutionali. Atunci, ca si acum, interesul pentru cryptomonede a crescut intr-o perioada in care trendul pietei era unul descendent. Atunci controversatul investitor si activist politic George Soros acordase in mod oficial permisiune Fondului Soros de a tranzactiona cryptomonede. De asemenea, familiile Rockefeller si Rothschild au anuntat ca vor investi in cryptomonede si diverse proiecte legate de piata crypto.

Tot in luna aprilie societatea-mama a Bursei de Valori din New York, Intercontinental Exchange Inc., a fost de acord sa achizitioneze Bursa de Valori de la Chicago. Intercontinental Exchange Inc. a indicat ca isi va indrepta atentia catre Bitcoin si alte cryptomonede. Boscovic a refuzat sa comenteze modul in care Bursa de Valori New York va oferi legitimitate BTC, insa a declarat ca interesul unei asemenea institutii pentru cryptomonede este, cu siguranta, o evolutie incurajatoare pentru piata crypto.

 

Sursa: https://asunow.asu.edu/20180612-discoveries-bitcoin-goes-wall-street-cryptocurrency%E2%80%99s-newest-evolutionary-phase

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *