Volkswagen vede potential extraordinar in tehnologia Tangle a IOTA

13 iunie 2018 Iota

Articol scris de Cristina Dinica

Volkswagen va folosi sistemul Tangle al IOTA pentru a-si conecta automobilele la retea printr-un protocol comun. Sistemul Tangle va fi folosit pentru a realiza actualizarile software “over-the-air” ca parte a noilor sisteme “Connected Car” ale producatorului auto. IOTA si Volkswagen sustin impreuna prezentarea colaborarii in cadrul Expozitiei Cebit 2018, care se desfasoara in aceasta perioada in Germania.

volkswagen iota

Potrivit unui comunicat de presa, VW doreste sa foloseasca Tangle pentru a distribui in mod sigur si wireless informatiile in cadrul proiectului de dezvoltare a masinilor inteligente. Expertii din industrie asteapta ca peste 250 de milioane de astfel de masini sa circule pana in anul 2020. Va creste, asadar, nevoia de actualizari frecvente ale software-ului de la distanta si de acces transparent la date pe scala larga.

Johann Jungwirth, Chief Digital Officer la Volkswagen, a declarat ca este entuziasmat de viitorul industriei datorita dezvoltarii tehnologice realizate prin intermediul protocolului Tangle. Volkswagen este un partener esential pentru dezvoltarea IOTA, asadar Johann Jungwirth face parte acum si din consiliul consultativ al IOTA.

Volkswagen si IOTA vor arata impreuna la Cebit ‘18 o dovada a conceptului referitoare la modul in care transferul software-ului over-the-air catre vehicul poate fi documentat in siguranta prin utilizarea Tangle. Este un exemplu minunat despre modul in care tehnologia registrului distribuit poate fi utilizata in viitor”, a scris acesta pe contul sau de Twitter.

Un comunicat recent al IOTA arata ca, in cadrul parteneriatului sau cu Volkswagen, Tangle poate fi, de asemenea, integrat in viitor intr-un sistem de Mobility-as-a-Service (MaaS), o procedura care va utiliza tehnologia registrului distribuit pentru planificarea calatoriilor, a rezervarilor si a serviciilor de plata din cadrul ecosistemului masinilor inteligente.

Parteneriatul cu VW este de interes atat pentru pasionatii de crypto si Blockchain, cat si pentru lumea motorsportului. Grupul Volkswagen detine numeroase marci de prestigiu precum Lamborghini, Porsche, Audi, Bugatti, Bentley, Cupra, Italdesign, Skoda si SEAT.

 

Sursa: https://ethereumworldnews.com/iota-volkswagen-cebit-2018/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *