Traderii parasesc China si astfel Japonia devine cea mai mare piata Bitcoin

19 septembrie 2017 bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Traderii parasesc China si ca urmare Japonia a devenit din nou cea mai mare piata de schimb Bitcoin, cu o cota de piata de 50,75% pe piata mondiala Bitcoin. Analistii, inclusiv vicepresedintele BitFury, George Kikvadze, au atribuit cresterea volumului de tranzactionare a pietei bursiere japoneze Bitcoin cu iesirea din joc a comerciantilor Bitcoin din China.

La inceputul acestei saptamani, guvernul chinez, autoritatile locale si autoritatile de reglementare financiara au cerut in mod oficial schimburilor si platformelor de tranzactionare chineze Bitcoin sa opreasca activitatea pana la sfarsitul lunii septembrie si astfel traderii parasesc China si se reorienteaza spre alte platforme din zona asiatica.

OKCoin si Huobi, cele doua mari burse din China, au primit o marja de manevra pentru a functiona pana in 30 octombrie, avand in vedere faptul ca in trecut nu s-au implicat in nicio oferta initiala de monede (ICO).

Dar, se pare ca traderii nu sunt dispusi sa-si asume vreun risc in a contracara decizia guvernului chinez si natura deciziilor acestuia care este una imprevizibila. Volumul zilnic de tranzactionare al bursei chineze Bitcoin a scazut la jumatate intr-un interval de trei zile, de la 15% la mai putin de 7%, pe masura ce traderii parasesc piata chineza.

Potrivit diferitilor furnizori de date Bitcoin de incredere, cum ar fi CryptoCompare, China inregistreaza doar 6,4% din tranzactiile comerciale Bitcoin la momentul raportarii.

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/909377325510225920

Stabilizarea Bitcoin

Dupa cum a subliniat Charlie Lee, creatorul Litecoin, iesirea de pe piata chineza de schimb Bitcoin ar fi trebuit sa afecteze in jur de 10-15% dintre comerciantii de pe piata de schimb valutar Bitcoin.

Cu toate acestea, speculatorii si comerciantii nerabdatori au initiat o importanta vanzare, deoarece guvernul chinez a interzis schimburile, ceea ce a dus la o corectie majora a pretului Bitcoin.

In cursul urmatoarelor saptamani, piata globala de schimb Bitcoin se va stabiliza, pe masura ce comerciantii parasesc China si se vor muta in Coreea de Sud si Japonia, doua piete care au dezvoltat reglementari si politici mai eficiente in ceea ce priveste standardele si politicile industriale, atat pentru schimburile de criptomonede, cat si pentru utilizatori.

Este posibil ca, dupa cum remarca Lee, inchiderea pietei bursiere Bitcoin din China ar putea duce la stabilizarea pietei globale de schimb Bitcoin, care ar putea fi benefica pentru Bitcoin pe termen lung.

maxresdefault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *