Un ministru rus declara: „Este imposibil” sa ignoram criptomonedele

15 septembrie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Este imposibil sa ignoram criptomonedele”, aceasta este declaratia unui ministru din cadrul guvernului rus, care se pronunta impotriva ideii conform careia ar trebui interzise criptomonedele. Astfel acesta numeste tehnologia revolutionara una „imposibil de ignorat„.

1504671060

Mikhail Abyzov, care a fost numit ministru al guvernului in 2012, a facut comentariile pozitive in timpul unui interviu acordat saptamanal sursei de stiri rusesti RIA. Cu toate acestea, in timpul discutiilor, el a spus ca el crede „o decizie va fi luata in curand”, poate chiar numai din necesitate, din cauza cresterii popularitatii tehnologiei.

In cadrul interviului, el a continuat sa promoveze o abordare „grijulie” a reglementarii, declarand:

Este necesar sa trecem de la o politica de negare si interzicere la o reglementare foarte precisa si amanuntita de stat a cifrei de afaceri a cripto-valutelor. Cred ca ar trebui sa le recunoastem oficial ca un instrument financiar si sa ne ocupam noi, ca reprezentanti ai guvernului cu atentie, pentru a nu distruge tehnologia in sine din cauza presiunii excesive„.

Abyzov, care a condus anterior E4, una dintre cele mai mari firme de inginerie din Rusia, a sustinut ca trebuie dezvoltata o strategie in jurul tehnologiei, indiferent daca implica dezvoltarea criptomonedelor sau alte aplicatii ale blockchain.

Cred ca sectorul tehnologic din Rusia are un astfel de potential si va fi pus in aplicare in formatul de creare a unui criptant sau a altor tehnologii noi din sectorul financiar sau nefinanciar – este dificil de prevazut. Insa este imposibil de ignorat faptul ca trebuie dezvoltate astfel de initiative„, a declarat el publicatiei.

In ansamblu, Abyzov este ultimul oficial de rang inalt al guvernului rus care sprijina in mod clar un mediu mai deschis si reglementat pentru activitatea de tranzactionare a criptomonedelor.

Saptamana trecuta, Anton Siluanov, ministrul de finante al Rusiei, a declarat ca nu exista „niciun motiv” in ceea ce priveste interzicerea criptomonedelor in tara.

1

sursa: https://www.coindesk.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *