Traderii Bitcoin profita de cursul de schimb nou al monedei digitale

14 septembrie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Traderii Bitcoin profita de cursul de schimb valutar al dolarului american – Bitcoin, care a scazut sub pragul de     4.000 de dolari, prelungind pierderile din piata de capital peste noapte, atingand un prag minim inregistrat in ultimele trei saptamani de 3.781 dolari.

download-1-1

La momentul redactarii articolului, Bitcoin este tranzactionat la nivelul de 3.824 dolari, ceea ce reprezinta o scadere cu 25% fata de nivelul record de 5.000 de dolari inregistrat in data de 2 septembrie.

Aceste evenimente turbulente sunt influentate de zvonurile din media din China care spun ca Bitcoin-ul simte scaderea datorata speculatiilor conform carora guvernul chinez declanseaza o represiune impotriva schimburilor.

Alti utilizatori il acuza pe Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan, pentru caderea preturilor inregistrata in decursul zilei de ieri. Dar, in timp ce aceste evenimente ar putea fi factori declansatori, totusi ele nu explica activitatea curenta a pietei.

21739958_858991457589159_6947774611932671949_n

Stirile conform carora China intentioneaza sa interzica tranzactionarea prin intermediul schimburilor valutare Bitcoin au fost lasate „in aer”. Dupa o scadere de pana la 4.000 de dolari pe parcursul saptamanii, BTC si-a recapatat pozitia, in timp ce guvernul chinez a tinut o pozitie de tacere cu privire la aceasta problema.

Expertii au respins ideea ca o interdictie a schimburilor ar fi pe termen lung una negativa, deoarece piata cripto va continua sa infloreasca. Astfel, Bitcoin a recastigat lupta si s-a mutat la nivelurile de 4.350-4.380 USD in primele doua zile ale saptamanii.

Intre timp, comentariile negative ale directorului executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, despre Bitcoin nu sunt deloc surprinzatoare. Bancile de investitii au fost intotdeauna critice fata de criptomonede. Mai mult decat atat, JP Morgan nu este o companie experta in cripto, astfel incat comentariile lui Dimon influenteaza doar publicul care nu a intrat in contact efectiv cu tranzactionarea; acestea insa cu greu ar conta pentru comerciantii de top bitcoin.

Pe masura ce analizam pietele actuale, este important sa ne amintim ca bull markets sunt construite pe temere si scepticism, in timp ce maximele de piata importante sunt produsul euforiei extreme.

Majoritatea bancilor de investitii au fost si inca mai numesc Bitcoin o „inselatorie„. In fiecare saptamana, vedem o paralela a unor experti in bursa de valori care au trasat paralele intre „raliul” burselor si bulele de pe piata de capital din ultimii 100 de ani.

Astfel, in ciuda cresterilor de 416% inregistrate in anul curent, este sigur sa spunem ca nu exista semne de „euforie a tranzactionarii”. De fapt, primul semn conforma caruia Bitcoin se apropie de un nou prag maxim ar fi bancile de investitii care se incearca sa adopte intr-un fel sau altul criptomonedele.

Mai mult, probabil ca ceea ce vedem acum este o retragere tehnica. Dupa un raliu uluitor, investitorii si traderii cu experienta cauta motive sa profite.

shutterstock_167491316

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-12/jpmorgan-s-ceo-says-he-d-fire-traders-who-bet-on-fraud-bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *