O corectie majora are loc pentru pretul Bitcoin

13 septembrie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

O corectie majora are loc pentru pretul monedei digitale Bitcoin, care pe data de 12 septembrie, a atins pentru scurt timp pragul de 4 400 de dolari, dupa recuperarea cauzata de raportul publicatiei chineze de stiri Caixin privind interdictia de schimb valutar potential sugerata de autoritatile locale de reglementare financiara.

Cu toate acestea, recuperarea pe termen scurt a Bitcoin a fost stopata de un accident de pe piata chineza de schimb, declansat de o serie de stiri false in legatura cu banca centrala chineza. Acea corectie majora a fost stopata de stirea falsa conform careia Banca Populara Chineza a luat decizia de a suspenda temporar bursele cripto.

cnledger

Ca urmare a caderii rapide, pretul Bitcoin care a depasit cu putin timp inainte pragul de 4.400 $ a scazut din nou sub 4.300 $. Pana la sfarsitul zilei, pretul monedei digitale a fost stabilizat la 4.250 de dolari, inregistrand un declin de 150 dolari, dupa ce a avut acea corectie majora de care spuneam inainte ce a redresat pentru moment pretul BTC la 4 400 de dolari.

ccccccc-1024x444
Desi zvonurile cu privire la interdictia activitatii schimburilor cripto chineze au fost initiate de Caixin, in urma rapoartelor primite de la mass-media, inclusiv WSJ si Bloomberg, nu au fost citate surse suplimentare sau nu au fost oferite noi evolutii privind interdictia asupra schimburilor chineze.

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-11/china-is-said-to-ban-bitcoin-exchanges-while-allowing-otc-trades-j7fofh20

https://www.wsj.com/articles/china-to-shut-bitcoin-exchanges-sources-1505100862

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *