Tinerii de 20 de ani – economii in Bitcoin, in ciuda riscurilor

31 iulie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Tinerii de 20 de ani, reprezentand mii de investitori americani, isi tin banii castigati cu greu in Bitcoin, in ciuda riscurilor ridicate. Profesorul de finante al Universitatii Duke, Campbell Harvey, a avertizat ca tipul volatilitatii prețurilor cu care se confrunta criptomonedele este unul extrem de brutal. In mare parte, acest fenomen are loc datorita faptului ca acestea nu sunt garantate.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy82M2EzM2M1NzYzNTc3Y2ZkYTM3OTYzYjlhOGVlZDE4MS5naWY=

Harvey spune:

Sunt ingrijorat de faptul ca tinerii vor pune prea mult deoparte din pensie intr-o astfel de investitie. Este o bucata foarte mica a pietei chiar acum si este extrem de volatila. Daca iti pui economiile la pensie, nu exista aproape nicio sansa sa pierzi totul.

Si totusi, se pare ca tinerii nu tin cont de aceste sfaturi, sunt interesati de tot ce este inovativ, inclusiv in domeniul pensiilor private si al economiilor.

In prezent, platforme precum Bitcoin IRA le ofera investitorilor avantajele fiscale ale unui cont individual de pensionare (IRA) si returnarea unei clase de active alternative cu risc ridicat si cu recompense.

Bitcoin IRA sunt asemenatoare cu IRA-urile traditionale in ceea ce priveste modul de functionare, dar acel cont in loc sa fie finantat de numerar, aur si obligatiuni, este finantat de Bitcoin. Tinerii par din ce in ce mai interesati de astfel de conturi in Bitcoin si nu ezita sa investeasca, in ciuda volatilitatii pietei.

Investitia intr-un portofoliu de pensionare Bitcoin ofera atat riscuri mari, cat si recompense mari. Potrivit investitorului pionier in domeniu Roy Trimboli, investitia sa de 10 Bitcoin a crescut deja cu aproximativ 300% in doar un an. Astfel de rezultate nu sunt exclusiv pentru IRA si diferiti investitori se bucura de profituri mari, desi riscurile care le insotesc exista la orice pas, in diverse optiuni de criptomonede, inclusiv ICO, Bitcoin si altcoin trading.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy8xNTg2NzJhYmVmNTI0MTNkZjkzYjEyNmM1NDI1Mjc2NC5qcGc=

sursa: https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *