Compania aeriana rusa S7 – blockchain la plata biletele de avion

28 iulie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Compania aeriana rusa S7 a anuntat ca va folosi tehnologia blockchain-ethereum pentru a vinde bilete de avion, cu sprijin din partea celei mai mari banci comerciale private din tara.

S7

Intr-un raport al ziarului regional Kommersant, compania aeriana rusa PJSC Siberia Airlines, cunoscuta sub numele de S7, alaturi de Alfa-Bank au inceput luni proiectul de vanzare a biletelor de avion pe baza tehnologiei blockchain. Potrivit bancii, unul dintre avantajele cheie ale utilizarii tehnologiei a fost procesul de plati mai rapide.

In decembrie anul trecut, s-a raportat ca S7 a executat prima plata a serviciului sau prin utilizarea contractelor inteligente de tip blockchain-ethereum, printr-o scrisoare de credit cu Alfa-Bank.

Anuntul celui mai recent proiect intre S7 si Alfa-Bank vine dupa ce cea mai mare companie aeriana din Rusia, Aeroflot, a dezvaluit ca a publicat o propunere pentru introducerea in operatiunile sale a monedelor digitale si tehnologiilor aferente.

In special, compania aeriana are in vedere posibilitatea de a utiliza criptomonede pentru platile biletelor de avion. Aceasta va examina cererile pentru utilizarea monedelor digitale ca forma de plata, pe langa riscurile asociate adoptarii acestora pe o scara mai larga.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy81ZGQ3NGJmMTc1OTIyNjIyYTVmMmU1ZjlkMTAyOThiZS5qcGc=

sursa: https://www.cryptocoinsnews.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *