Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a investit in Bitcoin la 700 $

16 iunie 2017 pretul bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak a dezvaluit intr-un interviu acordat CNBC ca si el a investit in moneda digitala Bitcoin cand pretul acesteia era de 700 de dolari.

De la inceputul anului 2017, Bitcoin si-a triplat pretul si a atins un maxim de peste 3.000 de dolari. Desi exista inca cateva incertitudini si speculatii ca Bitcoin este „un balon”, co-fondatorul Apple, Steve Wozniak pare sa creada ca Bitcoin are un factor de crestere.

123

De ce a investit co-fondatorul Apple in Bitcoin?

Wozniak a declarat in timpul interviului acordat CNBC ca nu a investit in Bitcoin pentru castiguri monetare. In schimb, el este curios cu privire la modul in care functioneaza tehnologia si modul in care alti oameni pot sa faca bani prin ea. In acel moment, cand a investit, Wozniak a facut prima sa investitie, cand Bitcoin era pozitionat la pragul de 700 de dolari, dupa care pretul a scazut la 350 de dolari.

El a fost, de asemenea, curios cu privire la modul in care Bitcoin ar putea fi folosit pentru cumpararea si vanzarea de bunuri, precum si modul in care este folosit pentru a plati pentru servicii.

Curiozitate legata de tehnologia blockchain

Prima sa investitie Bitcoin i-ar fi adus deja un profit; co-fondatorul a fost intrebat daca ar fi tentat sa vanda la pretul sau actual, Wozniak a declarat ca una dintre principalele sale curiozitati a fost legata de fapt de tehnologia de baza a Bitcoin. Geniul tehnic dorea sa stie cum functioneaza si cum faciliteaza securitatea tehnologia blockchain. Odata cu cresterea interesului pentru Bitcoin, diferite industrii incorporează tehnologia de baza pentru a optimiza procesele existente.

bitcoin-investment-strategy

Viitoarele aplicatii din industrie

Potrivit unui interviu acordat de catre CEO-ului Tapscott, Don Tapscott, el crede ca tehnologia Blockchain va afecta intreaga lume deoarece implica un protocol puternic care poate realiza tranzactiile financiare fara a mai fi nevoie ca acestea sa treaca prin entitati financiare terte puternice, cum ar fi bancile. De fapt, tehnologia Blockchain este considerata capabila de a imbunatati diferite sectoare, inclusiv cele din zona de finante, divertisment si chiar politica, in viitorul apropiat.

sursa: https://www.cnbc.com/2017/06/12/apples-steve-wozniak-bought-bitcoin-at-700.html

https://video.cnbc.com/gallery/?video=3000626557

https://www.mckinsey.com/industries/high-tech/our-insights/how-blockchains-could-change-the-world

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *