Analiza si evolutia saptamanala Bitcoin 11.06 – 16.06

16 iunie 2017 tranzactionare

Articol scris de BitcoinRomania

Analiza Bitcoin

Evolutia Bitcoin pentru ultima saptamana a inregistrat o scadere de 14.7% considerand pretul de deschidere al saptamanii de 2921.50$ si pretul actual ( la momentul analizei ) 2492.03$, avand maximul la 2970.30$ si minimul actual la 2066.71.

Saptamanile trecute analizam potentialul Bitcoin de a atinge noi maxime, dar si consideram sansele in crestere pentru o corectie semnificativa. Nici unul dintre scenarii nu a dezamagit si nu s-a lasat prea mult asteptat. Un nou maxim istoric am atins aceasta saptamana la valoarea de 2970.30$ prag foarte apropiat de valoarea 3.000$, prag important atat din punct de vedere tehnic cat si psihologic. Dupa raliul pana la 2970$, denumit in graficul de mai jos “Rezistenta 2” piata insa a corectat foarte rapid pana la pretul 2470$, si ulterior a coborat pana la minimul inregistrat in aceasta saptamana 2066.71$ – denumit in graficul de mai jos “Suport 2”.

Mai jos aveti atasat un grafic relevant cu diferite praguri importante pe care le vom elabora.

Pe graficul de mai sus observam foarte evident linia de trend ascendent multilunar, doua nivele de rezistenta si doua nivele de suport unde pretul indica faptul ca piata recunoaste si respecta aceste praguri.

Important de mentionat este ca fiecare lumanare din graficul de mai sus reprezinta evolutia pretului in 4 ore,o lumanare verde reprezentand cresterea pretului, una rosie scaderea.

Si acum sa analizam graficul din punct de vedere tehnic:

In primul rand, inainte sa analizam fiecare nivel in parte pentru ce reprezinta si cum ne raportam la el, as vrea sa subliniez figura Double Top evidentiata pe grafic. “La carte”, este o figura de intoarcere a tendintei si se pare ca de aceasta data a functionat exemplar. Astfel de figuri de intoarcere nu au fost pana acum prea des intalnite pe time frame-uri mari in evolutia Bitcoin, dar daca au fost, au avut un efect imediat in piata. Este posibil ca validitatea acestei figuri si a altora pe care le vom vedea pe viitor probabil, sa indice o piata in maturizare, unde poti intr-o maniera cognitiva sa faci o analiza care tehnic sa te multumeasca. Deci pe scurt, sa ai incredere mai mare in grafice si linii/nivele cheie. Asta ramane de vazut, totusi sunt foarte multumit de confirmarea fix in neck-line-ul figurii double top si ulterior caderea sub aceasta pana la suportul asteptat si prag psihologic 2.000$.

Rezumat tehnic pe linii si nivele:

Rezistenta 2 – pret 2970.30 $ este pretul la care ne vom raporta pentru orice urmator implus serios ,( episod ascendent ) pentru ca reprezinta noul maxim istoric. Dar nu inainte de a strapunge si confirma Rezistenta 1, pret 2692.59 $.

Suport 1 – pret 2310.04$  este pragul la care ne vom raporta in cazul in care Bitcoin nu reuseste sa recupereze cel putin pana la pragul 2700$ ( Rezistenta 1 ) sau deasupra. Semne de oboseala in ascensiune catre partea superioada pot fi interpretate imediat ca slabiciune si ar putea incuraja scaderi sub Suport 1 catre Suport 2.

Suport 2 – 2066.71$ Este pragul la care ne vom raporta in cazul in care tendinta de scadere se prelungeste si ulterior avem ca suport final linia de trend ascendent la aproximativ 1950$.

Daca pretul merge sub linia de trend ascendent multilunar, tendinta se schimba si recalculam liniile catre care poate ajunge. Totusi, analizand toate scenariile, foarte plauzibila ramane in continuare evolutia ascendenta, avand in vedere ca in mai putin de 24 de ore Bitcoin a recuperat mai mult de 450$.

Concluzie:

In perioada imediat urmatoare vom afla daca avem parte de un episode corectiv mai amplu, sau daca atacam noi maxime. Totul depinde de reactia pretului la nivelele pe care le recunoaste, subliniate mai sus.

Maximul istoric actual 2970.30$ este o valoare impresionanta la care si cele mai optimiste scenarii la inceputul anului par acum pesimiste. Foarte interesant este de analizat cat timp ii va lua cryptomonedei sa recupereze caderea actuala si sa retesteze maximele antecedente. In trecut, corectiile serioase ( Ianuarie 2017 si Martie 2017 ) au fost acoperite in 5 saptamani ascendente. Vom urmari si de aceasta data intervalul de timp pentru a genera o tendinta expectativa pe viitor in ciclurile de corectii/crestere.

Pentru a evita aglomerarile din reteaua Blockchain, Bitcoin Romania va recomanda sa stabiliti mining fee-ul din portofelul dumneavoastra electronic conform instructiunilor de pe platforma online de tranzactionare, bineinteles daca timpul procesarii tranzactiei este un factor important pentru dumneavoastra.

Important: Va reamintim ca Bitcoin Romania este singurul broker de schimb din Romania care va garanteaza pretul la cumparare.

Spor la tranzactionare!

Echipa Bitcoin Romania

 

©2017 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest articol este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Informația conținută în acest e-mail ar putea fi confidențială, secretă sau personală. În cazul în care ați primit din greșeală acest e-mail trebuie să-l ștergeți, să notificați imediat expeditorul și nu aveți voie să publicați, să distribuiți, să copiați sau să depozitați informația existentă. Exceptând cazul în care este menționati expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vânzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *